Naar aanleiding van de recentste publicatie op de alternatieve nieuwswebsite “Xandernieuws” waarin de auteur regelrecht toegeeft en benadrukt dat hij géén Christen is en dat zijn website niet Christelijk is; en hij quasi heel het Nieuw Testament in twijfel trekt, willen we onderstaand artikel, dat we in 2020 reeds publiceerden op Restkerk, nog eens herpubliceren, mits wat aanpassing.

Wij willen hier niemand demoniseren of aanvallen, maar wij wensen wel te waarschuwen voor het lezen van websites die duidelijk tégen Christus ingaan en zijn Woord loochenen.

Om de mensen nu te gaan waarschuwen omtrent alternatieve nieuwssites, willen we twee principes meegeven:

  • indien de website geen duidelijke christelijke wortels heeft: wees op uw hoede;
  • indien de website New-Age wortels heeft, en heel duidelijk tégen Christus en Gods Woord ingaat: blijf er dan beter van weg.

Meestal hangen de auteurs van deze websites één of ander soort New-Age-geloof aan. David Icke, Martin Vrijland en consoorten, zijn van die complotdenkers die tégen Jezus Christus en het Christelijk geloof zijn (ze spotten bvb. met de Heilige Schrift); New-Age-ideeën aanhangen en dat vervolgens af en toe via een artikel ook promoten. De leugen verpakt in een omhulsel van schijnbare waarheid (het andere “alternatieve nieuws”).

Wat is nu het probleem? Zij beweren “de waarheid” te promoten, zijn zogezegd tegen de ‘Nieuwe Wereldorde’. Maar zij hebben Gods Geest niet; omdat ze Christus en zijn Heilig Woord verwerpen. Zij kunnen nooit een waar onderscheidingsvermogen hebben, en zij zullen – als het zover is – de Antichrist niet herkennen. Wie niet met Christus is, zal geen stand houden in de komende tijd en ook niet kunnen binnengaan in Gods Koninkrijk op de Grote Dag. De hele strijd die zich nu afspeelt is de apocalyptische eindstrijd tussen God en Satan. Er is geen andere strijd. En wij moeten een kant kiezen.

“Wie niet met Mij is, is tegen Mij” (Matt. 12,30)

“Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader tenzij door Mij.” (Joh. 14,6)

Hoewel sommige berichten op hun websites waarheid kunnen bevatten, bevatten ze vaak ook fictie, of onnodige paniekzaaierij. Alle natuurrampen die gebeuren (orkanen, aardbevingen enz.), zouden allemaal door de mens veroorzaakt worden via zogenaamde verborgen technologieën, en deze mensen houden er hun eigen apart geloof op na betreffende de bovennatuurlijke wereld. Ze geloven niet in zonde, gerechtigheid en oordeel. Ze geloven vaak in het bestaan van buitenaardse wezens of ‘aliens’, die ons zouden komen bezoeken. Ze geloven niet in Jezus Christus, die gekomen is om ons te verlossen. En ze geloven niet in God de Vader, die in staat is deze zondige wereld te kastijden, zoals Hij ook deed ten tijde van Noach, of ten tijde van Abraham (Sodom). God is hier nog altijd de baas; en de Satan zou niets kunnen verrichten indien God het niet toeliet.

Ook in Vlaanderen bestaat er een groep die regelmatig bijeenkomsten (lezingen) houdt over onderwerpen die ingaan tegen de heersende opinie, maar waar volop New Age wordt gepromoot.

In New-Age kringen wordt Christus veeleer gezien als één van de vele “opgestegen Meesters”, die ons wel iets interessants te vertellen had, maar die niet dé enige Waarheid kwam verkondigen en ons dus ook niet kwam verlossen.

Maak uzelf niet bang, en breng uw geloof niet in gevaar door zo’n websites te lezen of zo’n bijeenkomsten bij te wonen. Men maakt u eerst bang, om u dan een New-Age-geloof aan te praten en New-Age-producten aan te smeren om u dan zogezegd van uw neerslachtigheid af te helpen, maar waardoor u uw ziel in de klauwen van Satan werpt.

Stellen we ons vertrouwen dan ook volledig op God en lees best enkel websites met christelijke inhoud of achtergrond. Koester de schat van het geloof, die grote genade die God u geschonken heeft; en verlies die kostbare parel niet door het lezen van verkeerde websites. Dit is de raad die wij u wensen mee te geven.