De brandende en zinkende Moskva op 14 april 2022. De Titanic zonk precies 110 jaar eerder.

Even een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen, in de aanloop naar de Derde Wereldoorlog.

  • Op 14 april werd het Russische vlaggenschip de Mosvka – zowat het belangrijkste schip van de Zwarte Zeevloot – door twee Oekraïense raketten geraakt en tot zinken gebracht – het grootste oorlogsschip dat zonk sinds WOII. Later werd bekend dat de VS hier een zeer grote rol heeft bij gespeeld, door onder meer de locatie van het schip te traceren via een P-8 Poseidon opsporingsvliegtuig. Zij gaven de coördinaten door aan het Oekraïense leger, waarna die de antischeepsraketten konden afvuren. Het schip is reeds gezonken, en een deel van de bemanning vermist. Dit wordt door sommigen als de Russische ‘Pearl Harbor’ gezien, waarbij Poetin de volle steun van het volk kan krijgen om een (verrassings-) aanval op het Westen te lanceren.
De Moskva in betere tijden.
  • Vandaag heeft Japan opnieuw verklaard dat de Kuril eilanden of de Koerilen illegaal door Rusland bezet worden. Ze werden door de Sovjets ingenomen in 1945, toen Japan werd verslagen. Japan claimt een aantal van de zuidelijk gelegen eilanden, die ook de grootste zijn. Mogelijk zal daar binnenkort ook oorlog over worden gevoerd.
  • Enkele dagen geleden testte Rusland voor het eerst diens meest zware intercontinentale ballistische raket (ICBM): de RS-28 Sarmat (of Sarmat II), die 10 tot 15 draagraketten van meervoudige onafhankelijk richtbare springkoppen (of kernkoppen) kan vervoeren over een afstand van maximaal 18.000 km. De raket – die alle antiraketsystemen kan omzeilen – kan dus eender wel doel in de wereld bereiken.
  • Finland – die een meer dan 1300 km lange grens met Rusland deelt – zal in de komende weken de aanvraag indienen om lid te worden van de NAVO. Het Witte Huis heeft toegegeven dat ze Finland en Zweden pushen om lid te worden.
  • Het Russische Ministerie van Defensie kondigde vandaag aan dat het Russisch Leger in de 2de fase van de oorlog in Oekraïne heel Donbas en het zuiden van het land zal bezetten om een landbrug naar de Krim te verzekeren.
  • In Jeruzalem is het al dagen onrustig, er zijn rellen rond de Al Aqsa Moskee, waar de Joden hun 3de tempel willen bouwen. Er werd o.a. traangas ingezet. Ook zijn er reeds een aantal aanslagen geweest en een aantal raketaanvallen vanuit Gaza. Gisteren bombardeerde Israël enkele doelwitten in Gaza. De opperbevelhebber van Hamas en de Russische Minister van Buitenlandse Zaken hebben de situatie besproken.
  • Biden zei gisteren dat de VS nog eens 800 miljoen dollar militaire steun gaat leveren aan Oekraïne.
  • De Chinese Minister van Defense verklaarde gisteren dan weer aan de VS dat “Taiwan een deel van China is”. 2 dagen geleden verspreidde een Taiwanees tv-station nog het bericht dat China reeds Taiwan aan het binnenvallen was, waarna werd verontschuldigd voor het valse bericht.

Bronnen: Natural News; TASS, Infowars