Nadat Klaus Schwab reeds in 2020 dreigende taal sprak omtrent een komende massale cyberaanval op infrastructuur; het Oostenrijkse Leger vorig jaar waarschuwde voor een twee weken durende black-out en de noodzaak zich daarop voor te bereiden; en diverse instanties en overheden reeds ‘oefeningen’ hielden en ‘waarschuwingen’ uitten, heeft nu voor het eerst een minister zich uitgesproken en de mensen aangemaand om zich voor te bereiden.

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Nancy Faeser zei tegen de krant ‘Handelsblatt’:

“Denk bijvoorbeeld aan cyberaanvallen op kritieke infrastructuur. Indien de stroom voor een langere periode uitvalt of het dagelijks leven op één of andere manier beperkt wordt, dan houdt het zeker steek om noodvoorraden in huis te hebben.”

Faeser verwees naar een lijst van noodvoorraden die gepubliceerd werd door het Federaal Agentschap van Civiele Bescherming en Noodbijstand. Het agentschap beveelt aan dat mensen genoeg water en voedsel in huis hebben om voor 10 dagen te overleven en raadt aan om 20 liter water, 4 kg groenten en 2,5 kg fruit en noten per persoon in huis te hebben (evt. in blik).

“We moeten hier op snelheid komen om in staat te zijn om te gaan met de verschillende crisissen.” Faeser verwees onder meer naar de zogenaamde coronapandemie en de terugslag die Duitsland ervaart van de Russische invasie in Oekraïne en de sancties die het Westen aan Rusland oplegde. Ze speelde ook met het idee om enkele van de nucleaire bunkers in Duitsland opnieuw in gebruik te nemen.

Wij dachten dat de cyberaanval deze winter ging komen, maar misschien zal het eerder deze lente zijn, ofwel deze zomer… De cyberaanval met black-out zal alles platleggen… Lees hier wat men kan verwachten bij een black-out.

Een gewaarschuwd mens is er twee waard…

Bron: FreeWest Media

Lees meer over Cyberpandemie