Dat er op 9 mei – Overwinningsdag in Rusland – niets bijzonders gebeurd is zoals in de reguliere media werd geanticipeerd, verbaast ons niets. Dat stond ook niet in de profetieën omtrent WOIII. De verrassingsaanval van Rusland op het Westen zou pas in de volle zomer geschieden. Eerst moet er oorlog in het Midden-Oosten uitbreken. Die oorlog kan wel eens heel dichtbij zijn nu Israël diens grootste militaire oefening ooit is begonnen.

Jerusalem Post berichtte gisteren dat afgelopen zondag de militaire oefening ‘Chariots of Fire’ (vertaald: Strijdwagens van Vuur) begonnen is terwijl de spanningen in de West Bank zeer hoog oplopen naar aanleiding van een reeks terroristische aanvallen in Israël. De oefening is de grootste in de geschiedenis van het land (dat in z’n huidige vorm in 1948 in het bestaan werd geroepen). De vier weken durende militaire oefening zal een multidimensionele oorlog simuleren op verschillende fronten tegen Israëls vijanden in de lucht, op zee, op het land en op het cyberfront. “Er is geen eenheid die niet deelneemt in deze oefening”, zei de woordvoerder van het Israëlische Leger, Brigadegeneraal Ran Kohav.

Het doel van de oefening is om de gevechtsgereedheid van het hele leger te verbeteren, en om te onderzoeken of de troepen in staat zijn om een krachtige en langdurige campagne uit te voeren tegen vijandige krachten. Het zal ook eventuele problemen rond logistiek en de vuurkracht blootleggen. Er werd voor de oefening zelfs een fake ‘kabinet’ in het leven geroepen, om het politieke aspect te simuleren in onder meer het nemen van beslissingen tijdens een oorlog.

Het moge duidelijk zijn: dit is een voorbereiding op een oorlog met Iran.

Bron: Jerusalem Post