
Elon Musk, de CEO van Tesla, SpaceX en eigenaar van Neuralink, heeft onlangs het sociaal mediaplatform Twitter gekocht om de ‘vrije meningsuiting’ op dat platform te verzekeren. Door zijn sympathieke persoonlijkheid, zijn zogenaamde ‘conservatievere standpunten’ en gevoel voor humor kan hij makkelijk veel mensen achter zich scharen. Het valt ons op hoe hij in conservatieve kringen en alternatieve media meer en meer als een soort held wordt gezien. Maar dan zijn die mensen jammer genoeg verblind. Ze kijken niet verder naar waar Musk allemaal mee bezig is.
Wie zich wat verdiept in de carrière van Musk ziet dat hij sinds 2001 bezig is met ‘Mars Oasis’, het idee om op meerdere planeten te gaan leven, en onder meer mensen naar Mars te sturen. Daarvoor richtte hij SpaceX op, een ruimtevaartbedrijf. In 2003 richtte hij Tesla op, waar hij de CEO van werd; een bedrijf dat zich richt op de productie van elektrische (en zelfrijdende) wagens. In 2015 werden de plannen voor Starlink bekend: het in de ruimte schieten van honderden satellieten om internet voor mensen op afgelegen plaatsen te verzekeren. Sinds 2015 is Musk betrokken bij de X Prize Foundation. Op 21 januari 2021 beloofde Musk een prijs van honderd miljoen dollar aan degene die het beste ontwerp voor technologie ten behoeve van het grootschalig afvangen van CO2 kan voorleggen. Deze competitie werd X Prize Carbon Removal genoemd. En in 2016 richtte hij Neuralink op, een neurotechnologiebedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van invasieve brain-computer interface, een technologie waarbij bepaalde hersensignalen middels een in de hersens geïmplanteerde chip worden gemeten en gedigitaliseerd die vervolgens door een computer worden geclassificeerd en in acties worden omgezet. Hij beweerde onlangs met zijn hersenchips ook neurologische ziekten te zullen kunnen genezen.
Elon Musk is zwaar betrokken bij de ontwikkeling van AI (artificiële intelligentie), de zogenaamde “strijd tegen klimaatverandering” (zero CO2-uitstoot) en transhumanisme. Hij was in 2021 volgens Bloomberg de rijkste mens ter wereld. Daar moet dus wel een luchtje aan hangen.
En inderdaad. Als we wat verder zoeken in de archieven zien we dat Musk in 2008 in de klas van de Young Global Leaders van het World Economic Forum zat. Hij staat vermeld in een artikel in Bloomberg van 18 maart 2008 over de nieuwe lichting Young Global Leaders van dat jaar.

Ook Klaus Schwab, de voorman van het WEF, promoot – net zoals Elon Musk – transhumanisme (of anders: “de 4de industriële revolutie”) met onder meer het implanteren van chips in de hersenen.
Musk is dus in geen geval te vertrouwen, hoe sympathiek en ‘conservatief’ hij ook mag overkomen.
Hij doet nu net of hij tegen de NWO is, maar dat is ‘bullshit’. Daarom, goed artikel.
LikeLike