Zoals we reeds weten, is het Israëlisch Leger op 8 mei diens grootste militaire oefening sinds 1948 – toen de moderne staat Israël werd gesticht – begonnen. De vier weken durende militaire oefening zal een multidimensionele oorlog simuleren op verschillende fronten tegen Israëls vijanden in de lucht, op zee, op het land en op het cyberfront. Gisteren berichtte Jerusalem Post dat het Israëlisch Leger tijdens die oefening een aanval op Iran zal simuleren.

De Israëlische luchtmacht zal “aanvallen op doelwitten ver van Israëls landgrenzen” simuleren met een groot aantal vliegtuigen, terwijl er simultaan nieuwe doelwitten op verschillende fronten worden geïdentificeerd. Bovendien zal het Amerikaans Leger tijdens de simulatie zorgen voor het tijdig bijtanken van de Israëlische gevechtsvliegtuigen. De simulatie omvat dus zowel het aanvallen van Iran door middel van bombardementen, alsook het uitvechten van een oorlog aan de grenzen (Gaza, Libanon,…) en het beteugelen van oproer/rellen in het land zelf.

Gisteren landde Generaal Michael Kurilla van het Amerikaanse Centrale Commando in Israël om deel te nemen aan de oefening.

Het Israëlisch Leger plant diverse militaire operaties tegen Iran indien de nucleaire onderhandelingen tussen het Westen en Iran voor Israël zouden falen (waartoe de kans zo goed als 100% is) , en één van de opties (namelijk een aanval op de nucleaire installaties in Iran) zal in de komende weken worden geoefend. Een eerdere simulatie voor zo’n aanval werd reeds in februari gehouden.

We weten van de oorlog in Oekraïne dat deze vrij snel begon na de grootschalige militaire oefeningen in Rusland en Wit-Rusland. Het is dan ook waarschijnlijk dat Israël zich nu tijdens de 4-weken durende oefening maximaal gevechtsklaar maakt, waarna de effectieve aanval Iran van start kan gaan. Dat betekent uiteraard maar één ding: het begin van een grote oorlog in het Midden-Oosten.

Bron: JPost