oorlog

Israëlisch Minister van Defensie: “Teheran is weken verwijderd van het voldoende accumuleren van splijtstof voor één kernbom”

Dat een aanval van Israël op Iran heel dichtbij lijkt te zijn, blijkt nu ook uit de woorden van Israëlisch Minister van Defensie Benny Gantz gisteren. Terwijl in Israël de grootste militaire oefening ooit bezig is, waarbij een massale aanval op Iran zal worden gesimuleerd, zei Gantz dat Iran op dit ogenblik de productie en installatie van 1000 geavanceerde IR6 centrifuges tracht te voltooien en dat het binnen enkele weken genoeg splijtstof heeft voor een kernbom.

Momenteel wordt ook een nieuwe ondergrondse faciliteit gebouwd nabij Natanz. Volgens de defensieminister is Teheran slechts “enkele weken verwijderd van het accumuleren van voldoende splijtstof voor één kernbom.” Iran zou daarom het Internationaal Atoomagentschap de toegang tot de faciliteiten verhinderen.

Gantz zei dat één van de lessen van de oorlog in Oekraïne is om “zo vroeg mogelijk economische, politieke en indien noodzakelijk militaire macht uit te oefenen en misschien op die manier oorlogen te vermijden”. Volgens hem “is hetzelfde waar voor de situatie waar we in zitten met Iran”.

Verder zei Gantz dat “de prijs voor het aangaan van de Iraanse uitdaging op globale en regionale niveaus hoger is dan een jaar geleden, en lager dan ze binnen een jaar zal zijn”. Dat geeft aan dat Israël slechts millimeters verwijderd is van een aanval op de Iraanse nucleaire faciliteiten.

Maar Iran publiceerde in december nog een kaart met doelwitten in Iran, mocht “Israël één verkeerde beweging maken.”

Bron: JPost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: