Momenteel is er heel wat te doen rond de apenpokken die zich reeds in een aantal Europese landen zijn opgedoken deze maand. Het begon met de vaststelling van een besmetting in het VK begin mei. Nu zijn er reeds negen vastgestelde gevallen. Ook in Spanje en Portugal zijn er reeds tientallen besmettingen vastgesteld. Vandaag werd de eerste besmetting vastgesteld in de VS en in Italië. Het is reeds de grootste uitbraak in Europa ooit. Er zijn twee types apenpokken. Een variant uit Congo en één uit West-Afrika. De variant die vooral in West-Afrika heeft een mortaliteitsratio van 1%; de variant die vooral in Congo voorkomt 10%. Laten we vooral hopen dat dit een storm in een glas water blijft.

Op 24 april 2020, in The Late Show op CBS, kondigde Bill Gates op een vage manier aan dat er een tweede ‘pandemie’ aan komt, die veel erger zal zijn en een bioterroristische aanval zou inhouden met een virus met een hoog sterftecijfer. Hij zei:

“Het idee van een bio-terroristische aanval is zowat het nachtmerrie-scenario, omdat een pathogeen met een hoog sterftecijfer zou genomen worden. Het goede nieuws is – hoe deprimerend dit ook klinkt – dat het meeste werk dat we gaan doen om klaar te zijn voor ‘Pandemie 2’ – ik noem dit [COVID-19] ‘Pandemie 1’ – het meeste werk dat we gaan doen om daar klaar voor te zijn, zijn ook de dingen die we moeten doen om de dreiging van bioterrorisme te minimaliseren.”

Ook Warren Buffet, een goede kameraad van Bill Gates, zei afgelopen zomer:

“Er zal een andere pandemie zijn. We weten dat.”

Net zoals de Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Gebreyesus in mei 2021:

“Een virus dat besmettelijker en dodelijker is dan Covid-19 zal de wereld in de volgende pandemie leiden. Vergis u niet, dit zal niet de laatste keer zijn dat de wereld de dreiging van een pandemie ziet. Het is een evolutionaire zekerheid dat er een ander virus zal zijn, met het potentieel om besmettelijker en dodelijker te zijn dan deze.

In november 2021 verklaarde Bill Gates dat hij een Pandemic Task Force op het niveau van de WHO wilde oprichten, “die toezicht houdt en ziekteverwekkersoefeningen’ houdt, waarbij je oefent,” zo zei Gates. Hij gaf als potentieel scenario voor zo’n ziekteverwekkersoefening opnieuw de suggestie van bioterroristen die de pokken op meerdere luchthavens loslaten:

“Je zegt OK, wat als een bioterrorist de pokken bracht naar 10 luchthavens, hoe zou de wereld daarop reageren? Er zijn natuurlijke epidemieën en door bioterrorisme veroorzaakte epidemieën, en dat zou véél erger kunnen zijn dan wat we vandaag meemaken.”

Begin maart was er heel wat te doen rond zogenaamde biolabs in Oekraïne, die door de VS gesponsord zouden zijn. Rusland zou bewijsmateriaal naar voor hebben geschoven over het bestaan ervan, terwijl de Oekraïense President op 11 maart ontkende dat er ‘projecten voor massavernietigingswapens’ in Oekraïne bestaan hebben. Amerika ontkende initieel de betrokkenheid, maar Onderstaatssecretaris van de VS Victoria Nuland heeft het bestaan en de Amerikaanse betrokkenheid dan toch bevestigd, maar geeft op voorhand reeds Rusland de schuld indien er een ‘bioaanval’ komt, die volgens haar door Rusland dan op Amerika zal gestoken worden.

De Onderstaatssecretaris van de VS, Victoria Nuland, heeft intussen bevestigd dat het Pentagon biowapenlabs in Oekraïne leidde, en dat dit door toenmalig President Obama werd bevolen. “Oekraïne heeft biologische onderzoeksfaciliteiten waarover, we zijn nu heel bezorgd… Russische troepen de controle over trachten te bemachtigen. We werken met Oekraïne over hoe ze kunnen verhinderen dat die materialen in de handen vallen van Russische troepen, indien ze zouden naderen,” zo getuigde Nuland voor het Comité van Buitenlandse Relaties van de Senaat op 8 maart. Verder verklaarde ze dat de Russen een virus zouden kunnen loslaten en het vervolgens op de Amerikanen zouden steken, een volgens haar zogezegd “typische tactiek” van Rusland.

TASS berichtte op 11 maart om 21u dat Rusland Permanente Vertegenwoordiger bij de VN Vassily Nebenzia vandaag tijdens een door Rusland bijeengeroepen vergadering van de VN Veiligheidsraad heeft gezegd dat het materiaal van de biolaboratoria in Oekraïne kan gebruikt worden voor “terroristische doeleinden”. Volgens Nebenzia is het risico dat “deze materialen gestolen en voor terroristische doeleinden zullen gebruikt worden, of op de zwarte markt zullen verkocht worden, hoog”.

Dit komt exact overeen met de “voorspelling” van Bill Gates in 2020, dat de volgende pandemie een “bioterroristische aanval” zou inhouden.

Als er een virus wordt losgelaten, zullen de Russen het op de Amerikanen steken, en vice versa. Dit kan dan gebruikt worden als voorwendsel om de andere partij te beschuldigen van een oorlogsdaad, en daarna effectief de oorlog te verklaren aan de ‘vijand’.

Opvallend: over de recente uitbraak van de apenpokken in Europa, zei een beambte van de Amerikaanse CDC:

“Ik ben zeer overtuigd dat we gevallen gaan zien in de VS. Gegeven dat we nu bevestigde gevallen hebben gezien in Portugal, vermoedelijke gevallen in Spanje, we zien deze uitbreiding van bevestigde en vermoedelijke gevallen wereldwijd, we hebben een gevoel dat niemand weet hoe groot en uitgebreid dit kan worden.”

Zij was er zeker van dat er gevallen gingen zijn in de VS. Dat kan maar als je WEET dat er gevallen gaan zijn. En ja, haar woorden waren nog niet koud of er was de vaststelling van een besmetting bij een man die recent naar Canada had gereisd… Het virus zat dus al in Canada? Naast het VK, Spanje en Portugal zijn vandaag in Italië intussen ook besmettingen vastgesteld. De persoon kwam terug van de Canarische Eilanden. Dus daar zit het virus ook al?

Of is het zoals Bill Gates vorig jaar orakelde, dat “een bioterrorist” een virus heeft losgelaten in diverse luchthavens?

Het is duidelijk dat er een luchtje aan het verhaal hangt. Opvallend ook aan deze “uitbraak” van de apenpokken is dat apenpokken doorgaans niet erg besmettelijk zijn van mens tot mens, maar deze daarentegen nu wel besmettelijk lijken te zijn. En het virus duikt plots simultaan in verschillende landen op.

Hopelijk is dit een storm in een glas water en blijft het aantal besmettingen zeer beperkt, want er zou nauw lichaamscontact noodzakelijk zijn voor de verspreiding.

Maar zo niet: wees toch voorbereid en bid!