New World Order

Russische overheid verplicht banken om biometrische data van klanten door te spelen

De Russische overheid verplicht banken de biometrische data van klanten door te spelen naar de staat, zo berichtte Kommersant vandaag. Ruslands ‘Verenigd Biometrisch Systeem’ (VBS) waartoe politie en inlichtingendiensten toegang hebben, werd in 2018 gecreëerd om “het gebruik van gezichtsherkenning voor online bankieren mogelijk te maken”.

Er werd deze maand een instructie gestuurd naar zeker 4 grote staatsbanken, waarbij die verplicht worden de biometrische gegevens van klanten – waaronder vingerafdrukken en irisscans – door te geven aan de overheid, zodat die ze kan opslaan in hun VBS databank, die volledig onder controle staat van de Russische overheid. Er wordt nog een aparte instructie voorbereid voor een 5de bank: Sberbank (die zwaar betrokken is bij Cyber Polygon van het World Economic Forum).

Mensenrechtengroepen hebben het VBS bekritiseerd vanwege de schending van de privacy en de invasiviteit van het systeem. Eerder al – in 2017 – verleende Rusland de politie toegang tot de biometrische gegevens van klanten bij banken.

Rusland staat, net zoals China, reeds vrij ver in de uitrol van een New-World-Order systeem van controle over de burgers.

Bron: Moscow Times

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: