oorlog

Amerikaanse en Israëlische veiligheidsdiensten komen samen ‘om hun inspanningen te coördineren’ om te verhinderen dat Iran een kernbom ontwikkelt

Slechts uren nadat in Israël honderden gevechtsvliegtuigen opstegen en een aanval op Iran simuleerden, kwamen hooggeplaatste figuren van de nationale veiligheidsdiensten van Israël en de VS samen om hun “inspanningen te coördineren” om te verhinderen dat Iran een kernbom ontwikkelt, alsook om diens “agressieve regionale activiteiten” tegen te gaan.

Bij de ontmoeting waren onder andere de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan, de Israëlische Nationale Veiligheidsadviseur Eyal Hulata en nog anderen.

De verklaring komt er op het ogenblik dat de gesprekken rond de nucleaire deal met Iran vastgelopen blijven. De VS, Frankrijk, het VK en Duitsland willen dat de raad van bestuur van het Internationaal Atoomenergieagentschap Iran veroordeelt vanwege het falen in het oplossen van de langdurige vragen omtrent illegale uraniumsporen op niet-aangegeven sites, zo staat te lezen in een ontwerpresolutie. Indien de resolutie wordt goedgekeurd, zou het pas de tweede keer zijn dat Iran veroordeeld wordt. De eerste keer was nog voordat de nucleaire deal in 2015 werd ondertekend.

Als de ontwerpresolutie wordt goedgekeurd, zal Iran “vastberaden en op gepaste wijze” antwoorden, aldus een woordvoerder van het Iraans Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: JPost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: