Op 31 mei heeft een Russisch tv-anker op de zender Rossiya-1 verklaard dat Ruslands ‘speciale militaire operatie in Oekraïne’ nu voorbij is, dat de derde wereldoorlog begonnen is en dat Ruslands taak nu is om de NAVO de ‘demilitariseren’. In een andere uitzending sprak een Russisch parlementslid over het van de kaart vegen van de VS met vier Sarmat nucleaire intercontinentale ballistische raketten, net voordat Biden aankondigt dat de VS raketsystemen zal leveren aan Oekraïne om zwaardere aanvallen te kunnen uitvoeren op Russische posities. Het Kremlin waarschuwde reeds voor een zware escalatie indien die raketlevering doorgaat, en het ‘risico’ op confrontatie tussen de VS en Rusland almaar toeneemt.

Oekraïne toonde reeds divers geavanceerd Westers militair materieel welke het recent kreeg, waaronder Britse Wolfhound tactische voertuigen. Duits bondskanselier Olaf Scholz kondigde vandaag aan dat zijn land Iris-T lucht-luchtraketten zal leveren aan Oekraïne, en de VS zal HIMARS-systemen (High Mobility Artillery Rocket System) leveren. Dat zijn systemen voor meervoudige raketlanceerders gemonteerd op lichte pantservoertuigen.

Olga Skabeyeva zei in de studio van Rossiya-1 dat de wapenleveringen van het Westen aan Oekraïne betekenen dat de ‘speciale operatie’ een globaal conflict is geworden:

“Hoewel we methodisch de wapens vernietigen die aan Oekraïne geleverd worden, dwingen de hoeveelheden waarmee de VS ze stuurt ons te komen tot enkele globale conclusies. Het is tijd om misschien toe te geven dat Ruslands speciale operatie in Oekraïne nu voorbij is. In het aanvoelen dat een echte oorlog is begonnen, wereldoorlog 3, zijn we gedwongen om niet enkel Oekraïne, maar de NAVO als een geheel te demilitariseren. Het waren niet enkel Smerch MLRS met clusterbommen die Donetsk troffen. De bombardementen werden uitgevoerd met… Amerikaanse M777 howitzers.”

Wat ‘de NAVO demilitariseren’ mag betekenen, kunt u zelf invullen. Reeds begin april zinspeelde Dmitry Medvedev op het “creëren van een open Eurazië van Vladivostok tot aan Lissabon”.

Bron: Daily Star, Infowars