Dat de banden tussen de Chinese Communistische Partij (CCP) met dictator Xi Jinping en de Russische regering met de autoritaire president Poetin steeds sterker worden, hoeft geen twijfel. China steunt volop de inval van Rusland in Oekraïne, en Rusland zal volop de invasie en verovering van Taiwan steunen, indien China daartoe (wellicht binnenkort) besluit. Xi Jinping en Vladimir Poetin zijn dan ook beste vrienden.

Rusland erkende de “onafhankelijkheid” van de separatistische republieken Luhansk en Donetsk, en doet er nu alles aan om dit gebied te veroveren op Oekraïne. De kans is groot dat deze gebieden in de nabije toekomst zullen worden ingelijfd bij Rusland, net zoals de Krim.

De Volksrepubliek China daarentegen, erkent de onafhankelijkheid van de Republiek China op het eiland Taiwan, waar de Chinese regering na de coup van Mao Zedong in 1949 naartoe vluchtte, niet. De Republiek China omvatte voorheen zowel het vaste land als het eiland Taiwan. De ‘Volksrepubliek China’, onder leiding van Xi Jinping, wil nu het eiland Taiwan volledig onder de controle brengen van de Chinese Communistische Partij, desnoods met geweld. Xi beweerde recent nog dat de bevolking van Taiwan “reikhalzend” zou uitzien naar de “vereniging met het moederland”.

Rusland heeft, bij monde van de woordvoerder van het Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, nu nog eens bevestigd dat het Taiwan als een “integraal deel van China ziet”, en dat deze positie van Moskou niet is veranderd.

“Ruslands beginpositie omtrent de Taiwankwestie blijft onveranderd. We gaan uit van het feit dat er slechts één China is, de Chinese overheid is de enige legitieme overheid die heel China vertegenwoordigt, en Taiwan een integraal deel van China is. De Russische zijde is tegen de onafhankelijkheid van het eiland.”

Ze voegde eraan toe dat Rusland “het onderwerp Taiwan met de Chinese collega’s bespreekt op diverse niveaus zoals vereist.”

Over de Amerikaanse acties om “separatisme” aan te moedigen in Taiwan, zei Zakharova dat de “Amerikaanse provocaties in de wereld absoluut geen nieuw onderwerp zijn.”

Maar dit toont de hypocriete geopolitieke houding van zowel Rusland als het Westen aan: Rusland moedigt “separatisme” aan in het oosten van hun buurland, en helpt ze zich af te scheuren met militair geweld, terwijl het tegen het “separatisme” van Taiwan is, dat in het geheel niet bij Communistisch China wil horen, en zal de verovering door de CCP steunen. Het Westen steunt de onafhankelijkheid van de Republiek Taiwan, maar is tegen de onafhankelijkheid van de republieken Donetsk en Luhansk…

Zo zie je wat voor een ‘komedie’ dit alles eigenlijk is. Een ‘komedie’ die helaas veel mensenlevens zal kosten, en zal leiden tot WOIII, het verschijnen van de Antichrist en de vorming van de NWO. Neen. In dit conflict zijn er geen “goeden en slechten”. Niemand is te vertrouwen, en geen enkele wereldleider is onze “vriend.”

Hopelijk moge dit duidelijk worden. We hebben slechts één vriend: Christus.

Bron: TASS