Noord-Korea lanceerde afgelopen weekend opnieuw 8 ballistische raketten, welke neerkwamen in zee. Daarop stegen 20 gevechtsvliegtuigen van het Amerikaanse en Zuid-Koreaanse leger op om Kim Jong Un te waarschuwen dat ze “de mogelijkheid en wil hebben om snel en accuraat” toe te slaan. Men verwacht dat Noord-Korea opnieuw een nucleaire test zal uitvoeren. De VS waarschuwde reeds voor een “krachtig antwoord”.

Het is rees de 13de keer in een halfjaar tijd dat Noord-Korea diverse raketten test. De vorige test was op 7 mei en in maart lanceerde het land nog een intercontinentale ballistische raket.

De nieuw verkozen Zuid-Koreaanse president Yoon-Suk-yeol en Joe Biden zijn akkoord gegaan om de gezamenlijke militaire oefeningen op te drijven, als “een boodschap”; Biden stelde ook voor om nog meer “strategische middelen” te sturen (lees: olie op het vuur te gooien).

De elites weten natuurlijk zeer goed dat méér militair spierballengerol op het schiereiland enkel nog méér militair spierballengerol van Noord-Korea zal teweeg brengen – totdat er effectief conflict uitbreekt (of: de Koreaanse Oorlog die officieel nooit eindigde, herbegint).

Bron: Infowars