Medepartijlid, en één van Poetins belangrijkste bondgenoten, Dmitry Medvedev, voormalig President en Premier van Rusland en momenteel Afgevaardigde van het Hoofd van de Nationale Veiligheidsraad van Rusland, heeft in een ijzingwekkende boodschap gezegd dat hij er alles aan zal doen om de leiders van Oekraïne en het Westen te laten ‘verdwijnen’ en dat de ‘Ruitsers van de Apocalyps reeds op weg zijn’. Reeds enkele maanden geleden zinspeelde hij op het ‘denazificeren van heel Europa tot aan Lissabon’.

Hij schreef afgelopen week op Telegram:

“Men vraagt mij vaak waarom mijn Telegram berichten zo hard zijn. Het antwoord is: ik haat ze. Ze zijn bastaards en ontaarden. Ze willen dood aan Rusland. En terwijl ik leef, zal ik er alles aan doen om hen te doen verdwijnen.”

De “zij” zijn (de leiders van) Oekraïne en het Westen (VS en EU). Reeds enkele dagen eerder waarschuwde hij voor de gevolgen indien de Amerikaanse lange-afstandsraketten die aan Oekraïne zullen geleverd worden, tegen Russische troepen zullen gebruikt worden. Hij zei dat Moskou klaar is om het offensief uit te breiden indien Rusland aangevallen wordt door raketten geleverd aan Oekraïne, en hij schreef op profetische wijze:

“De ruiters van de Apocalyps zijn reeds op weg.”

Afgelopen maand nog, schreef hij dat militaire steun aan Oekraïne een nucleaire oorlog met Rusland kan doen ontketenen.

“NAVO landen die wapens pompen in Oekraïne, troepen trainen om Westers materieel te gebruiken, huurlingen sturen en de oefeningen van geallieerde landen vlakbij onze grenzen doen de waarschijnlijkheid van een direct en open conflict tussen NAVO en Rusland toenemen. Zo’n conflict heeft altijd het risico om uit te lopen in een volwaardige nucleaire oorlog.”

Bron: ETH