oorlog

Oekraïne ontvangt eerste set HIMARS van de VS; Rusland dreigt met raketaanval op Amerikaanse ambassade in Kiev

Oekraïne heeft donderdag de eerste set M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) ontvangen van de VS, zoals Biden had beloofd, “om Russische posities beter te kunnen treffen”. Maar dat valt niet in goede aarde in Moskou. Poetin waarschuwde eerder al dat Rusland “nieuwe doelwitten” kan viseren, en de Afgevaardigde Voorzitter van het Defensiecomité van de Staatsdoema zei dat de transfer van HIMARS naar Oekraïne “de stap na stap beweging richting een derde wereldoorlog van de kant van de VS onderlijnt”, en waarschuwde dat het Russisch leger de Amerikaanse ambassade in Kiev kan viseren.

Met de HIMARS kan het Oekraïnese leger vanop ruime afstand raketten afschieten naar vijandelijke doelwitten. In het raketsysteem passen verschillende types raketten met diverse reikwijdtes; de meeste rond de 85 km. Sommige tactische raketten die in dit systeem passen, kunnen echter tot 300 km ver reiken.

De Afgevaardigde Voorzitter van het Defensiecomité van de Staatsdoema in Rusland, Yuri Shvytkin, zei:

“Jullie moeten begrijpen dat we hard moeten terugslaan. In mijn opinie, zou de reactie vandaag ook moeten plaatsvinden in die landen die wapens leveren. En niet enkel infrastructuur vernietigen en zo voort, maar ik denk dat het belangrijkste besluitvormende centrum de Amerikaanse ambassade is. Ik denk dat vroeg of laat dit een doelwit zal worden van de strijdkrachten van Rusland.”

Ondertussen is Moskou nog steeds aan het denken welke maatregelen ze kunnen nemen tegen Litouwen, betreffende de blokkade van goederentreinen richting Kaliningrad.

Bron: ETH via Fox News

1 reactie

  1. Iedereen kijkt met argusogen naar de situatie in Oekraïne. De EU en de VS dagen het machtige Rusland uit. Met hun jaren aanslepende VERLOKKINGEN om Oekraïne binnen de EU te halen, hun actuele SANCTIES tegen Rusland en vooral door hun onophoudelijke LEVERING VAN WAPENS aan Oekraïne bevorderen zij de afkerige houding van Rusland tegen het Westen en zou de situatie in Oekraïne wel eens kunnen escaleren tot ver buiten haar grenzen. De lokale vijandelijkheid in Oekraïne kan zich snel uitbreiden als een olievlek over verschillende landen. Gevaarlijke actoren zijn Litouwen, UK, (nogmaals) Duitsland en kwalijke drijvende krachten op de achtergrond die helemaal niet gericht zijn op vrede maar wel op haat en oorlog. De arrogante EU met haar zogenaamde ‘waarden en normen’ heeft veel kans zich te verliezen in een oorlog, mogelijks een derde wereldoorlog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: