Het World Economic Forum (WEF) heeft maandag 11 juli onder de rubriek ‘agenda’ een artikel gepubliceerd waarin wordt beweerd dat twee zogenaamde wereldwijde crisissen met elkaar verbonden zijn – “klimaatverandering” en “de achteruitgang van de democratie”. Het zegt dat het bestrijden van het eerste het laatste kan redden zolang consumenten stoppen met het verbranden van kolen, olie en gas in ruil voor groene hernieuwbare energiebronnen.

Het WEF zegt het antwoord dit is: het zodanig duur maken van fossiele brandstoffen zodat iedereen wel gedwongen wordt om op de (dan) goedkopere groene energie over te schakelen. Het feit dat aardgas, diesel en benzine reeds nu zo duur zijn, heeft daar alles mee te maken (terwijl ze de mensen willen doen geloven dat het komt door de oorlog in Oekraïne, of de coronacrisis…). De energiecrisis is opzettelijk gefabriceerd, en dit is nog maar het begin, als we het WEF mogen geloven.

In het artikel staat:

Ten eerste moeten leidende democratieën ermee instemmen een einde te maken aan de te lage prijzen van fossiele brandstoffen, de belangrijkste factor die een transitie naar schone energie in de weg staat. De te lage prijzen in verband met de productie en verbranding van kolen, olie en gas bedroegen $ 5,9 biljoen aan economische kosten in 2020. Bijna een kwart van deze verliezen – $ 1,45 biljoen – vond plaats in 48 grote en kleinere democratieën.

De leidende democratieën van de G20 zouden zich gezamenlijk moeten inzetten voor het geleidelijk afschaffen van kosten- en belastingvoordelen voor de productie en consumptie van fossiele brandstoffen. Ze moeten ook geleidelijk een efficiëntere prijsstelling van fossiele brandstoffen invoeren door middel van belastingen of verhandelbare vergunningen om de kosten van lokale luchtvervuiling, opwarming van de aarde en andere economische schade te dekken.

Het artikel gaat verder met te argumenteren dat naleving kan en moet worden afgedwongen, en concludeert dat door het uitstellen van een transitie naar schone energie, “leidende democratieën hun economieën kwetsbaarder maken door te blijven vertrouwen op fossiele brandstoffen.”

Bron: Breitbart