Een adviseur van de Opperste Leider van Iran, Ali Khamenei, heeft op 17 juli aan Al Jazeera gezegd dat Teheran in staat is een nucleaire bom te maken. Daarop verklaarde de stafchef van het Israëlisch Leger dat het land zich blijft voorbereiden op een aanval op Iran. Hij zei dat een militaire operatie voorbereiden tegen het nucleaire programma van Iran een “morele verplichting” is. In mei hield Israël nog diens grootste militaire oefening ooit, waarbij een aanval op Iran werd geoefend en gesimuleerd.

Kamal Kharrazi, adviseur van de Ali Khamenei, de leider van Iran, zei afgelopen zondag:

“In een paar dagen tijd waren we in staat om uranium te verrijken tot 60% en we kunnen gemakkelijk 90% verrijkt uranium produceren… Iran heeft de technische middelen om een nucleaire bom te produceren, maar er is nog geen beslissing gemaakt door Iran om één te maken.”

Uiteraard zullen ze niet zeggen of ze één gaan maken of niet.

Daarop kwam er direct een verklaring van de Stafchef van het Israëlisch Leger, Aviv Kohavi, die zei dat het voorbereiden van het land op een oorlog een versnelling hoger moet geschakeld worden. Hij zei onder meer:

“De Israëlische Defensiekrachten blijven zich voorbereiden op een aanval op Iran en moeten zich voorbereiden op elke ontwikkeling en elk scenario. Het voorbereiden van een militaire operatie tegen het Iraanse nucleaire programma is een morele verplichting en een nationale veiligheidsorder.”

Bron: JPost.co