De aarde draait sneller dan ooit rond haar as, het voorbije jaar was zelfs een recordjaar. Dat kan wel eens gevolgen hebben: mogelijk wordt tegen alle verwachtingen in een schrikkelseconde afgetrokken van de tijdrekening, in plaats van opgeteld: iets dat nog nooit eerder gebeurd is. Wetenschappers staan voor een raadsel. En het sterke is dat dit voorzegd is.

Van kindsbeen af wordt ons aangeleerd dat een dag 24 uur – of 86.400 seconden – duurt. Dat is hoeveel tijd de aarde bij benadering nodig heeft om volledig rond haar as te draaien.

Sinds 1955, toen de uiterst precieze atoomklok ontwikkeld werd door Louis Essen, kan heel precies gemeten worden hoe lang de aarde erover doet om rond haar as te draaien. Onder invloed van allerlei factoren – variaties in atmosferische druk, wind, oceaanstromen, de interactie tussen aarde en maan, en de beweging van de aardkern – is dat niet altijd even lang. Er zitten minieme verschillen op. Die worden meestal opgelost door in juni of december een schrikkelseconde toe te voegen, waardoor de astrologische en de atoomklok weer gelijk lopen. Die seconden werden altijd toegevoegd, omdat de draaibeweging van de aarde al sinds de jaren 70 vooral vertraagt. Wetenschappers zien dat als normaal, en hun verwachting was dan ook dat die vertraging zich zou voortzetten.

Maar vorig jaar werden plots de 28 kortste dagen sinds het begin van de berekeningen in 1960 opgetekend. De snelste dag was 19 juli, toen de aarde 1,36 milliseconden minder nodig had dan gemiddeld. Dat is meer dan de gemiddelde variaties, die lager dan 1 milliseconde liggen. En dus lijkt het plots dat we voor het eerst ooit een negatieve schrikkelseconde bij zullen krijgen. Met andere woorden: dat een seconde afgetrokken wordt van de tijdrekening.

“Als de versnelling van de rotatie van de aarde zich blijft voordoen, kan het inderdaad dat er een negatieve schrikkelseconde komt”, zei sterrenkundige Katrien Kolenberg vrijdag op Radio 1.

Waarom die vertraging nu plots is veranderd naar een versnelling, is niet duidelijk volgens de wetenschappers. Ze staan voor een raadsel.

Hoe klein het tijdsverschil ook is, ze wordt opgemerkt door de wetenschappers, en dit feit werd, net als de wereldwijde covid-vaccinatie, bijna 10 jaar geleden voorzegd in de profetische boodschappen voor de eindtijd, gebundeld als het “Boek der Waarheid” (om ons te herinneren aan de eeuwige Waarheid); als een teken van de naderende Wederkomst van de Heer:

“[…] Terwijl Mijn tijd nadert, zullen velen slapen, maar diegenen die gezegend zijn met ogen die voor Mijn Licht openstaan, zullen de tekenen herkennen. Bovendien zullen hen de zegeningen geschonken worden om zich voor te bereiden, en enkel diegenen die zich aan Mij vastklampen, zullen in staat zijn de veranderingen te doorstaan. […] Het eerste teken zal zijn dat de aarde sneller zal draaien.

De Heer Jezus, 12 november 2013

Bron: Nieuwsblad