Prepping

PREPPING TIPS: een alternatief voor brandhout: steenkool

Momenteel zijn heel wat handelaars door hun voorraad brandhout en houtbriketten heen. Een alternatief voor wie snel aan nog wat brandstof wil geraken voor in zijn houtkachel is steenkool. De meeste houtkachels zijn in feite allesbranders: dit zijn stevige gietijzeren kachels waar naast brandhout ook turf, bruinkool en steenkool kan worden gebrand. Kijk steeds na of uw kachel uitsluitend hout mag branden, of een allesbrander is.

Uiteraard stinkt turf en bruinkool erg, dus is dat niet aan te bevelen. Maar steenkool kan een goed alternatief bieden. Steenkool kan men zuiver als antraciet kopen (of goedkopere mengsels, geschikt voor huisbrand) ofwel als briketten (geperst gruis). Voordeel bij steenkool is dat het ook relatief goedkoop is, lang brandt en veel warmte geeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: