De energieprijzen blijven maar stijgen (Europese gasprijs momenteel op nieuw recordniveau), en de energieonzekerheid voor komende winter neemt in delen van Europa almaar toe. In een interview met de Zwitserse krant Blick waarschuwde de Politiechef van één van ’s lands grootste kantons dat indien er een black-out komt deze winter, er revoluties en plunderingen kunnen plaatsgrijpen. Verder adviseerde het hoofd van de elektriciteitsregulator EICom de bevolking om brandhout en kaarsen in te slaan.

In Duitsland zijn houtkachels en brandhout intussen zo schaars geworden door de grote vraag, dat mensen massaal beginnen elektrische verwarmingstoestellen aan te schaffen, om toch maar niet afhankelijk te zijn van dat peperdure aardgas. Maar men vreest dat dit het elektriciteitsnet zal overbelasten, met stroomonderbrekingen tot gevolg.

Ook in Zwitserland ziet het er niet rooskleurig uit. Werner Luginbuhl, het hoofd van de Zwitserse elektriciteitsregulator ElCom, waarschuwde dat elektriciteit “volledig gedachteloos” wordt gebruikt en drong er bij de burgers op aan om kaarsen en brandhout in te slaan vanwege mogelijke stroomstoringen in het land deze winter.

In een interview met het Zwitsers-Duitse dagblad Blick waarschuwde Fredy Fässler, de politiechef van een van de grootste kantons van Zwitserland, dat mensen in opstand kunnen komen en hun toevlucht kunnen nemen tot plunderingen als het Alpenland deze winter wordt getroffen door een ernstige energiecrisis.

“Stel, je kunt geen geld meer opnemen bij de geldautomaat, je kunt niet meer met de kaart betalen in de winkel of je tank tanken bij het tankstation. Verwarming werkt niet meer. Het is koud. Straten worden donker. Het is denkbaar dat de bevolking in opstand komt of dat er geplunderd wordt.”

Volgens hem moeten de autoriteiten zich op zulke scenario’s voorbereiden.

We herinneren ons natuurlijk ook de “waarschuwing” van Klaus Schwab van het WEF in 2020 voor een zogenaamde “cyberpandemie” met een grote black-out tot gevolg… En in oktober 2021 waarschuwde het Oostenrijkse Leger (geen lid van de NAVO!) voor een twee weken lange Europese black-out.

Bron: Zerohedge, Naturalnews