Financieel

Financieel expert: “Ik denk niet dat er een ordelijke reset zal plaatsvinden. Er komt een implosie van het systeem”

Financieel en edelmetaal expert Egon von Greyerz slaat goud op voor klanten in de grootste particuliere goudkluis ter wereld, diep begraven in de Zwitserse Alpen. Von Greyerz is een voormalige Zwitserse bankier en financieel expert die zegt dat het massaal printen van geld en enorme hoeveelheden onbetaalde schulden binnenkort tot een gigantische financiële ineenstorting zullen leiden. Vooral de sancties, de beslissingen rond ‘klimaatverandering’ en de stijgende energieprijzen zullen de instorting gewoon versnellen.

Von Greyerz:

“De daling van 1000 punten op de DOW afgelopen vrijdag kwam precies op het juiste moment. Fundamenteel hadden de markten al lang geleden moeten instorten. . . . Het lijkt me duidelijk dat we de komende één tot twee maanden een daling van ongeveer 30% op de markten zullen zien. Dat is de eerste val, maar dat is nog maar het begin… De markten zullen de komende jaren in reële termen met 90% tot 95% dalen. Dat zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar als het van de ene op de andere dag gebeurt, weten we niet wat er dan echt zal gebeuren, en zal er een totale ramp zijn. De wereld zal stilgelegd worden… Dan wordt er wat extra geld bijgedrukt en zijn de mensen een tijdje optimistisch. Er is geen geld meer, want het geld dat wordt gedrukt maakt geen verschil. Er zal niets zijn dat de wereld vooruit zal stuwen. Alle beslissingen van hogerhand betreffende energie, klimaatverandering, sancties, enzovoort, zullen ervoor zorgen dat het allemaal een stuk sneller zal crashenDe wereld zal een ineenstorting meemaken die ze nog nooit eerder in de geschiedenis heeft gezien, en daar is absoluut geen remedie voor. Ze zullen niet in staat zijn om iets te doen. […] Dus het tijdperk van Shangri-La (utopie) en het drukken van geld en het redden van de wereld door nepgeld – dat tijdperk is helemaal voorbij.”

Von Greyerz gaat verder:

“Ik ben geen profeet van onheil en somberheid, maar het klinkt misschien zo. Ik ben gewoon iemand die alleen maar naar risico kijkt. Dit is de reden waarom ik 20 jaar geleden in goud stapte. Goud was de beste oplossing voor een risicosituatie in de financiële wereld… We hadden bijna een instorting in 2008 en het werd tijdelijk opgelapt. Dit keer zullen ze niet slagen…. We hebben een situatie die niemand kan oplossen. […] Ik denk niet dat er een ordelijke reset zal plaatsvinden. Op een gegeven moment zal er een implosie van het systeem zijn. Dat moet er komen. Je moet onthouden dat wanneer de schuld instort, alle activa die door deze schuld werden ondersteund, instorten. Je krijgt een implosie van waarden, ik verwacht 90% plus. Aandelen crashten in 1929 tot 1932 met 90%. Het risico toen en de omvang van de problemen waren toen niets vergeleken met wat we nu hebben. Vergeet niet dat het vandaag de dag wereldwijd is en elk land ter wereld. . . . Het is overal en niemand kan ontsnappen aan wat komen gaat.”

Tot slot zegt hij:

“Goud stijgt nooit in prijs. Goud handhaaft een stabiele koopkracht en daarom is het zo’n geweldig goed.’

Bron: USA Watchdog

2 reacties

  1. Het nadeel van goud in een kluis in Zwitserland of elders is dat je het niet kunt gebruiken voor je eerste levensbehoeften. Het zit daar veilig, maar het zit niet in de knip. Maar nú (we spreken over 2026 en later) hebben we dingen nodig en omdat we geweigerd hebben om ons te laten chippen met een electronisch identiteitsbewijs in hand of voorhoofd zijn de winkels, dus supermarkten, voor ons gesloten en kunnen we zelfs niet reizen. We zullen in die situatie onze toevlucht moeten zoeken in omkoperij. Wie onder communistische regimes heeft geleefd weet uit ervaring dat voor alles iets geschoven moest worden, ook bij ambtenaren. Daarom mijn advies om kleine munten goud of zilver in huis te hebben. Als je 100 gram goud hebt kun je een hele koe kopen. Maar wat als je een steak nodig hebt? Trouwens, het bezit van baar goud of zilver zal tegen die tijd bij wet verboden zijn. Ook het bijwonen van een misviering. Burgelijke ongehoorzaamheid is dan troef. Het erge van dit alles is dat om te kunnen overleven we liegend en bedriegend door het leven moeten gaan. Er staat: “Gij zult tegen uw naaste geen valse getuigenis afleggen.” Maar helaas, de handlangers van de Antichrist zijn niet onze naasten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: