De profetische tijdslijn omtrent WOIII sprak over sociale onrust, protesten of volksopstanden in delen van Europa vlak voorafgaand aan WOIII. Aloïs Irlmaier noemde het ‘de revolutie’. En die is stilletjes begonnen. In Italië, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en nog wat andere landen zijn reeds protesten begonnen tegen de torenhoge energierekeningen. Ook in andere landen wereldwijd komen er opstanden.

Vooreerst komt er een welstand als nooit tevoren. Dan volgt een geloofsafval als nooit tevoren. Daarop een nooit gezien zedenverval. Dan komt een groot aantal vreemden in ons land. Er heerst grote inflatie. Het geld verliest meer en meer aan waarde. Spoedig daarop volgt de revolutie. Dan overvallen de Russen ’s nachts het Westen.

Aloïs Irlmaier (1884-1959)

Volgens een nieuwe analyse is het risico van burgerlijke onrust dit jaar in meer dan de helft van de landen in de wereld gestegen, wat wijst op een komende periode van verhoogde wereldwijde instabiliteit, aangewakkerd door inflatie, oorlog en tekorten aan essentiële zaken. Volgens Verisk Maplecroft, een in het VK gevestigd risicoadvies- en inlichtingenbureau, zagen 101 van de 198 landen die worden gevolgd op de Civil Unrest Index, een toename van hun risico op burgerlijke onrust tussen het tweede en derde kwartaal van dit jaar.

“Hoewel er in de eerste helft van 2022 verschillende spraakmakende en grootschalige protesten zijn geweest, moet het ergste ongetwijfeld nog komen”, voegde het eraan toe.

Sommige van de landen die het grootste risico lopen op burgerlijke onrust zijn middeninkomenslanden, die de middelen hadden om sociale bescherming te bieden tijdens de COVID-19-pandemie, maar nu worstelen om de uitgaven die van vitaal belang zijn voor hun bevolking te behouden, schreven de onderzoekers. Ook de rijkere landen in de Europese Unie lopen tegen dezelfde risico’s aan, en de ontevredenheid zal waarschijnlijk toenemen in Zwitserland, Nederland, Duitsland en Bosnië en Herzegovina. “De invasie van Rusland in Oekraïne zorgt voor hoge voedsel- en brandstofprijzen en zorgt voor een crisis in de kosten van levensonderhoud over de hele wereld”, schreef het bedrijf. “De ergste effecten moeten echter nog beginnen.”

France24 berichtte dat de stijgende energiekosten reeds protesten uitlokken in Duitsland en Italië. Steffen Kotre van het Energie en Klimaatcomité van het Duitse Parlement zei dat de protesten groter zullen worden in Duitsland door de stijgende inflatie. In Praag protesteerden op 3 september zo’n 100.000 mensen tegen de stijgende energiekosten en de wapenleveringen aan Oekraïne, en eisten ze een onmiddellijke stopzetting van de sancties tegen Rusland.

Bron: Business Insider, Watchers.news