oorlog

Noord-Korea wijzigt wet en kan nu ‘preventieve’ nucleaire aanval uitvoeren

De autoriteiten in Noord-Korea hebben in alle stilte “een nieuwe wet” doorgevoerd waarbij het land zich het recht toekent om een “preventieve nucleaire aanval” uit te voeren indien de overheid een onvermijdelijke bedreiging voor de staat of diens leider Kim Jong-Un ziet; geen onbelangrijke ontwikkeling dus.

De wet voorziet ook dat Noord-Korea een automatische tegenaanval lanceert wanneer een vijand het land aanvalt, of indien er een poging wordt ondernomen om de leider te liquideren. Het land eigent zich het recht toe om zelfs bij een conventionele aanval met nucleaire wapens te reageren.

Volgens het document staan de nucleaire krachten van Noord-Korea onder direct bevel van Kim Jong-Un. Elke beslissing omtrent het gebruik van kernwapens gebeurt enkel en alleen door hem.

Noord-Korea heeft dit jaar een record aantal tests met raketten uitgevoerd. In maart werd onder meer een intercontinentale ballistische raket gelanceerd (die in staat is een kernkop te vervoeren).

Bron: TASS

1 reactie

  1. Er werden twee tests uitgevoerd met hypersonische raketten die op stratosferische hoogte worden gelanceerd met een snelheid van plus 6500km/uur. Die kunnen niet worden tegengehouden met conventionele verdedigingssystemen. Deze techniek hebben ze van China gekregen. Het plan is om de spanningen op te voeren tussen China en Noord Korea tegenover de VS. Een zo’n raket kost 100 miljoen dollar. Als er 5 worden afgeschoten en één doel treft op bijvoorbeeld Los Angeles zal Amerika’s leidersrol overgaan naar China. Dan zal Pyongyan (hoofdstad) zijn vernietigd door een Amerikaanse kernbom. Taiwan valt dan als een rijpe appel in de schoot van China en de Oekraïne in de schoot van Rusland. Putin heeft daarom geen haast.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: