Oekraïne is sinds kort een tegenoffensief gestart in de regio van Charkov, met behulp van zware door het Westen geleverde wapens. En die lijkt te slagen. Overal duiken er berichten op dat de Russen zich in ijl tempo terugtrekken en moeten “hergroeperen.” Er worden enorme gebieden heroverd op de Russen. Maar terwijl dit in de reguliere media warm wordt onthaald als zijnde de eerste tekenen dat Rusland de oorlog aan het ‘verliezen’ is, heeft een Duits parlementslid gewaarschuwd dat pogingen om Rusland te verslaan zal leiden tot de Derde Wereldoorlog.

Gregor Gisy zei:

“Militair gezien kan Rusland niet verslagen worden, indien we proberen zal dit leiden tot een derde wereldoorlog, we kunnen dit niet toestaan.”

Ook zei een Oekraïense generaal onlangs dat hij een ‘gelimiteerde nucleaire oorlog’ niet uitsluit. Generaal Valery Zaluzhny zei onlangs dat Rusland tactische kernwapens kan inzetten, maar ook dat de betrokkenheid van de grote wereldlanden in een ‘gelimiteerd nucleair conflict’, waarbij de waarschijnlijkheid van WOIII reeds zichtbaar is, “niet kan uitgesloten” worden.

En inderdaad. Indien ‘De Beer’ (de term die vaak wordt gebruik om naar Rusland te verwijzen) in een hoek wordt gedreven, dan zal die Beer plots zeer hard uithalen. De voorspelde ‘verrassingsaanval’ op het Westen komt daardoor enkel maar dichterbij. Ook Medvedev waarschuwde onlangs nog voor de gevolgen van het leveren van almaar meer wapens aan Oekraïne.

Rusland is bereid kernwapens in te zetten indien het ernstig genoeg bedreigd wordt. Als het zover komt, waar zal dan hoogstwaarschijnlijk een (tactische) kernbom neerkomen? Waar worden alle beslissingen gemaakt? Waar zitten de ‘grote bazen’? Waar zit het hoofdkwartier van de EU en van de NAVO? Twee keer raden…

In juni nog verklaarde de afgevaardigde van de Staatsdoema in Rusland, Andrey Gurulyov, dat het land bij lange niet alle middelen inzet in Oekraïne en dat het “klaar is” voor een kolossale oorlog met de NAVO.