Biden zei in februari dat de VS een einde zou brengen aan Nord Stream 2 indien Rusland Oekraïne binnenviel. Ook Victoria Nuland van het State Department zei dat “op één of andere manier” Nord stream 2 niet zal doorgaan. Duitsland stelde de certificatie en goedkeuring uit voor onbepaalde duur, maar de sabotage (het opblazen van die pijplijnen) zal wel door de VS gedaan zijn.

Biden zei: “Indien Rusland binnenvalt, dan zal er niet langer een Nord Stream 2 zijn. We zullen er een eind aan maken,” waarna hij antwoordde op de vraag hoe ze dat gingen doen terwijl Nord Stream onder Duitse controle is: “Ik beloof het je, we zullen in staat zijn om dat te doen.”

Nuland sprak in gelijkaardige bewoordingen.

Tucker Carlson van Fox News merkte op: “Hij zei niet: ik zal de levering van gas van Rusland naar Duitsland pauzeren. Hij zei dat er geen Nord Stream 2 ging zijn. We zullen er een eind aan maken. We zullen het wegnemen. We zullen het opblazen.”

Rusland heeft geen baat bij het opblazen van diens eigen pijplijnen, omdat het leveren van gas voor hen inkomsten betekent. De kraan dichtdraaien is eigenlijk voldoende als zij geen gas willen leveren. Maar de VS heeft er alle baat bij dat die kraan niet meer kán opengedraaid worden, zodat Rusland geen gas meer kan leveren, en Europa veel afhankelijker te maken van door de VS geleverd (duurder) gas. En daarenboven is het ook weer olie op het vuur, om het huidige conflict nog verder te laten escaleren.

Afgelopen weekend waren er in Duitsland nog protesten, waarbij burgers eisten dat Nord Stream 2 zou geopend worden, om de gasprijzen weer betaalbaarder te maken…

Het Pentagon ontkende dat het betrokken was. Natuurlijk zullen ze dat ontkennen. De VS en de EU steken de schuld van dat incident direct op Rusland, om onder dat mom nog meer sancties te kunnen introduceren, zoals onder meer een prijsplafond op olie. Moskou heeft reeds gezegd dat het dan geen olie meer zal uitvoeren naar het Westen, waardoor brandstofprijzen de hoogte in zullen gaan en de energiecrisis nog zal verergeren.

Intussen dreigt Gazprom ook de gaskraan naar Europa via Oekraïne dicht te draaien, wegens een dispuut over de betaling van commissies.

Het is slechts nog een kwestie van tijd vooraleer de verrassingsaanval van Rusland op Europa begint… De kans bestaat dat die mobilisatie in Rusland niet dient om de Donbas te verdedigen, maar om de aanval op Europa te lanceren.

Bron: Infowars