Terwijl de NAVO volgende week diens geplande nucleaire oefening (met zware bommenwerpers) zal laten doorgaan, heeft de NAVO-Secretaris-Generaal gezegd dat het “belangrijk is dat Oekraïne de strijd wint”.

Stoltenberg zei gisteren op een persconferentie voorafgaand aan de top van de NAVO Defensieministers van 12-13 oktober in Brussel:

“Ruslands overwinning in het conflict in Oekraïne zou een nederlaag voor NAVO zijn, en de alliantie mag zo’n uitkomst niet toestaan. Het is belangrijk voor ons allen dat Oekraïne de strijd wint. Want indien Poetin wint, is dat niet enkel een grote nederlaag voor de Oekraïners, maar zal dat een nederlaag en gevaarlijk zijn voor ons allen, want het zal de wereld gevaarlijker maken, en het zal ons meer kwetsbaar maken voor verdere Russische agressie.”

Echter, indien er geen wapens meer worden geleverd, en Rusland wint, dan stopt de oorlog. Maar het is net het leveren van wapens en het almaar laten escaleren van het conflict dat de wereld gevaarlijker maakt, tot op het punt dat er nucleaire oorlog uitbreekt. Maar dat is uiteraard ook het grote plan, zoals H.G. Wells reeds uit de doeken deed in 1928. Het Westen moet en zal ten onder gaan.

Stoltenberg benadrukte dat de NAVO moet bereid zijn voor een lange oorlog in Oekraïne. Ondertussen worden ook steeds meer zware wapens geleverd. Diverse NAVO-leden hebben reeds luchtafweerraketsystemen geleverd, of zullen dat binnenkort doen.

Dit is het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, vlakbij Zaventem:

Bron: TASS, Euronews