De gezant van de Volksrepubliek Luhansk (intussen bij Rusland gevoegd) in Moskou zei aan het nieuwsagentschap TASS dat de volgende drie weken “zeer gevaarlijk” zullen zijn vanwege een potentiële nucleaire provocatie door Kiev.

De gezant, Rodion Mirishnik, zei dat onder meer de Amerikaanse midterm-verkiezingen een rol spelen om nu de situatie ernstig te laten escaleren. “Nu is de tijd voor deze versmachtende provocatie: stralingsgevaar”. Twee weken vóór de verkiezingen in de VS en drie weken vóór de G20 top in Indonesië.

En hij voegde eraan toe: “Ik sluit niet uit dat nucleaire elementen reeds op het territorium gecontroleerd door Kiev aanwezig zijn. Met al die wapens geleverd door het Westen, zou het niet moeilijk zijn het naar daar te smokkelen.”

Het is een feit dat het Oekraïense Leger lange tijd de kerncentrale van Zaporizhzhia heeft beschoten (bezet door de Russen), wellicht met de hoop op een nucleair incident, terwijl men in Oekraïne en het Westen steeds maar herhaalde dat het Rusland was die zogezegd de kerncentrale bombardeerde (terwijl eigen troepen daar gestationeerd zijn)…

Bron: TASS