De VS publiceerde een nieuwe Nationale Defensiestrategie waarin het eerste gebruik van kernwapens bij een niet-nucleaire dreiging mogelijk wordt gemaakt. Verder wordt ook duidelijk onderstreept dat indien Noord-Korea een nucleaire aanval begint, dit zal “resulteren in het einde van dat regime”, of met andere woorden een totale vernietiging van dat land.

Tot nu toe was het eerste gebruik van nucleaire wapens uitgesloten in de VS, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Ook in Rusland is heden het eerste gebruik van nucleaire wapens mogelijk bij een niet-nucleaire (existentiële) dreiging. En Noord-Korea heeft sinds kort eenzelfde militaire doctrine. Dit betekent dat de drempel voor nucleaire oorlog een heel stuk lager geworden is.

Rusland kan namelijk elk moment verklaren dat het met Westerse wapens vol gepompte Oekraïne een existentiële dreiging is en nucleaire wapens inzetten. In het Kremlin zeggen ze dat ze dat niet zullen doen, maar diezelfde heren zeiden in februari dat ze niet gingen binnenvallen in Oekraïne…

De nieuwe militaire doctrine van de VS specificeert niet welke niet-nucleaire bedreigingen een Amerikaans nucleair antwoord kunnen teweegbrengen; ze blijven daar redelijk vaag over, maar onder meer worden hypersonische raketten genoemd waartoe de VS geen verdediging heeft. Maar ook indien bvb. over een week de veelbesproken ‘vuile bom’ afgaat in Oekraïne, kan de VS dan met de vinger naar Rusland wijzen en besluiten tot een nucleaire aanval.

Maar nog meer is dat Noord-Korea elk moment kan besluiten tot een massale nucleaire aanval op bvb. de VS en Zuid-Korea tegelijk, omdat het daartoe de kans ziet en niet langer wil afwachten tot het zelf eerst wordt vernietigd of binnengevallen door hun aartsvijanden.

Zo snel kan het allemaal gaan.

De aangepaste Defensiestrategie van de VS zegt echter ook dat indien een andere nucleaire macht, zoals Noord-Korea, een nucleaire aanval lanceert op de VS, Zuid-Korea of Japan, dit zal “resulteren in het einde van dat regime”.

En in Rusland hebben ze nog een systeem dat bekend staat als de ‘Dode Hand’, waarbij na een nucleaire aanval – indien het Russische leger is uitgeschakeld – automatisch alle klaarstaande tactische nucleaire ballistische raketten worden gelanceerd zonder dat er iemand maar op een knop moet duwen.

Dit systeem was onderdeel van de militaire doctrine van ‘wederzijdse verzekerde vernietiging’ in de Koude Oorlog, een systeem dat tot op heden operationeel is in Rusland. Het systeem kan op zichzelf een nucleaire aanval op Russisch grondgebied detecteren en daarna automatisch een commandoraket lanceren, die op zijn beurt een signaal stuurt naar alle silo’s om alle intercontinentale ballistische nucleaire raketten te lanceren richting vijandelijke doelwitten, zonder dat hier ook maar één mens aan te pas komt.

Ja, we zijn letterlijk millimeters verwijderd van een nucleaire catastrofe.

Bron: Infowars; Military.com