Momenteel is er veel te doen rond de instorting van FTX, een op de Bahama’s gevestigde cryptobeurs die failliet is gegaan na een liqiditeitscrisis deze maand. Financieel en Edelmetalenexpert Bix Weir geeft zijn kijk op de hele situatie, en noemt het een ‘Lehman Brothers moment’, waaruit nog heel wat chaos zal voortkomen.

Volgens edelmetaal- en financieel expert Bix Weir nam de FTX cryptomunteenheidbeurs, toen deze implodeerde, miljarden dollars aan investeringen mee. Het heeft nu meer dan een miljoen grote en kleine schuldeisers. Weir zegt dat het het topje van de ijsberg is in een stervend systeem met te hoge schulden. Weir stelt dat het ordes van grootte zijn erger dan de ineenstorting van Lehman Brothers die de Grote Recessie in 2008 veroorzaakte.

Weir legt uit: “Maakt het echt uit of we (de Republikeinen, nvdr) het Huis, de Senaat of het presidentschap controleren? Het enige dat er toe zal doen, het enige dat zal veranderen wat er gaande is, is wanneer de geldautomaten worden afgesloten en mensen plotseling geen geld meer van de bank kunnen halen. Dat zou de dingen heel snel veranderen. Ik denk dat het zal gebeuren. Alles wat we nodig hebben is dat één bank met hoge connecties omvalt, en ze gaan allemaal om. Ze kunnen een bank van een biljoen dollar redden, maar niet een bank van 2 biljard dollar, en dat is wat er aan zit te komen. Op dat moment zal iedereen zeggen, oké, niemand wordt betaald…We gaan er over ongeveer een maand achter komen hoeveel tegenpartijen in het FTX debacle zullen worden vertaald in de derivaten, wat waarschijnlijk 100 keer groter is dan wat er bij FTX gebeurde. Elk van die mensen op het FTX grootboek plaatste derivaten die hun cryptopositie afdekten. Nu zijn hun cryptoposities verdwenen. De eigenlijke crypto’s zijn er niet meer. ..dat is wat deze transactie dekte. Er zijn twee kanten aan een afgeleide transactie. Als één kant verliest, verliezen ze dubbel. Dus, we kunnen een enorme, massale val zien van de derivaten rommel.”

Weir wijst er ook op: “De waanzin is dat we allemaal geloven in ongedekt fiat geld. Dat systeem is stervende, en daarom zijn ze wanhopig op zoek naar iets anders…Ze weten dat het einde van dit systeem pijnlijk zal zijn. Daarom blijven ze er mee doorgaan. Niemand doet echt alsof het goed komt. Je hoort de regering niet zeggen dat we de schuld gaan afbetalen… Daar praat niemand meer over. Ze praten meer over wat we nu gaan doen. Laten we een nieuwe valuta uitvinden. Dat is waar ze nu over praten omdat iedereen sinds dag één weet dat dit systeem zal eindigen.”

Bekende politici, sportsterren en grote financiële instellingen waren allemaal betrokken bij FTX. Er zijn beschuldigingen dat FTX een witwasoperatie was, een fraude en een enorme publieke afzetterij. Dit is een symptoom van wat er komt aan het einde van een financieel systeem. Hoe ziet het einde eruit? Weir zegt: “Het kan zijn dat we veel valuta’s hebben die gebruikt worden bij de ineenstorting van het systeem. Onze regering (zoals de meeste regeringen) is volledig corrupt. Als ze erachter komen wat voor slechte dingen jullie politici hebben gedaan met jullie land, met de mensheid en met kinderen, welterusten. Er komt chaos op straat. Wat heb je dan dat werkt in een soort ruilhandelsituatie totdat we dit allemaal hebben uitgezocht. Ik denk dat we daarheen gaan. Op dit moment wordt het pijnlijk. December zal echt pijnlijk zijn, en in januari en februari, wie weet wat er zal gebeuren met de regeringswisseling – als die er komt.”

Weir zegt dat goud, en vooral zilver, extreem ondergewaardeerd zijn. Hij zegt dat de fysieke voorraden van beide metalen verdwijnen. Weir zegt dat beide metalen binnen niet al te lange tijd in waarde zullen stijgen.

Mike Adams gelooft dat cryptocurrencies en andere digitale valuta’s worden gesloopt op een kunstmatige manier om massale regelgevende controle in te luiden. Hij vergeleek deze sloopactie met de bomaanslagen van 9/11. Volgens de oprichter van Natural News en Brighteon.com is de ineenstorting nog lang niet voorbij, want de gedecentraliseerde cryptobeurzen zullen nog meer liquiditeitsproblemen krijgen.

Het hele huidige cryptosysteem moet eraan geloven om uiteindelijk plaats te ruimen voor de CBDC’s oftwel: de Centrale Bank Digtitale Munteenheden, zoals de digitale crypto-euro, de crypto-yuan, de crypto-ruble, de crypto-dollar… die net zoals de huidige niet-gereguleerde cryptomunten (zoals Bitcoin) gebruik maken van blockchain, maar deze zullen door de overheid gereguleerd zijn.

Op de World Government Summit (Wereldregeringstop) in Dubai eind maart sprak onder meer Pippa Mamgren, nauw verbonden met het WEF en voormalig adviseur van George W. Bush. Ze stelt net zoals Schwab dat de Covid-crisis een “opportuniteit” is voor een “grote reset” die vnl. populatiecontrole hoog in het vaandel houdt. Tijdens de top zei ze dat er een cashloze maatschappij zit aan te komen.

“We staan aan de vooravond van een dramatische verandering waar we op het punt staan, en ik zal dit stoutmoedig zeggen, we staan op het punt het traditionele systeem van geld en boekhouding te verlaten en een nieuw systeem in te voeren. En de nieuwe; de nieuwe boekhouding is wat we blockchain noemen… Het betekent digitaal, het betekent een bijna perfecte registratie hebben van elke afzonderlijke transactie die in de economie plaatsvindt, wat ons veel meer duidelijkheid zal geven over wat er aan de hand is.’ […] Wat ik zie is dat grootmachten digitale munteenheden introduceren; de Chinezen waren de eersten; de VS staat op het punt;de Europenen zijn er ook mee bezig…”

Bron: USA Watchdog; Cryptocult news

Advertentie