Hieronder de laatste ontwikkelingen en escalaties.

9/12: Volgens The London Times hebben de handlangers van Joe Biden, na bijna een jaar van conflict, het Pentagon opgedragen de corrupte leiders van Oekraïne te informeren dat ze vrij zijn om te beginnen met drone-aanvallen op Russisch grondgebied, een daad die president Vladimir Poetin ongetwijfeld zal beschouwen als een directe bedreiging voor het thuisland en die zal leiden tot massale vergelding, misschien zelfs met kernwapens, aangezien de Russische strijdkrachten niet veel geluk hebben op de grond tegen een halfbakken Oekraïens leger dat westerse wapens gebruikt. “Het Pentagon heeft stilzwijgend ingestemd met Oekraïense langeafstandsaanvallen op doelen in Rusland na de meervoudige raketaanvallen van president Poetin op de kritieke infrastructuur van Kiev”, aldus het rapport van 9 december. “Sinds de dagelijkse aanvallen op burgers in oktober begonnen, heeft het Pentagon zijn dreigingsevaluatie van de oorlog in Oekraïne herzien. Cruciaal is dat dit nieuwe oordelen omvat over de vraag of wapenleveringen aan Kiev kunnen leiden tot een militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO,” vervolgt het rapport. “Dit is een belangrijke ontwikkeling in de negen maanden durende oorlog tussen Oekraïne en Rusland, waarbij Washington nu waarschijnlijk Kiev zal voorzien van wapens met een groter bereik.”(Bron: Natural News)

13/12: De Servische Minister van Defensie zegt dat het Servisch Leger klaar is om Servië en het Servische volk te beschermen. “Ik heb er opnieuw voor gezorgd en in gesprekken met commandanten en soldaten bevestigd gekregen dat het Servische leger klaar is om elke opdracht uit te voeren die het van de opperbevelhebber krijgt om de integriteit van ons land, de soevereiniteit van de Republiek Servië en al zijn burgers te beschermen,” zei Vucevic in een verklaring die het ministerie van Defensie maandag heeft vrijgegeven. (Bron: TASS)

13/12: Het Wit-Russische leger heeft dinsdag snelle paraatheidsoefeningen aangekondigd, met de opdracht om troepen naar aangewezen gebieden te verplaatsen en bruggen over twee grote rivieren over te steken. De oefeningen zijn gestart “op instructie van de president van de Republiek Belarus”, schreef het Belarussische ministerie van Defensie op zijn Telegram-kanaal. Het ministerie maakte niet bekend hoe lang de paraatheidsoefeningen zullen duren of wat de mogelijke gevolgen zijn voor buurland Oekraïne. Het gaf ook niet aan hoeveel troepen en welk type militair materieel zal worden verplaatst, en noemde alleen de rivieren Berezina en Nemana voor de brugovergangen. (Bron: Moscow Times)