Zesvoudig bestseller-auteur James Rickards zegt dat het komende boek “Sold Out” aantoont waarom een enorme crash ergens in 2023 al een zekerheid is.

In een notendop: gebroken bevoorradingsketens hebben al tot grote inflatie geleid, en de Fed verhoogt de rente om die weer af te remmen. Bovenop de perfecte storm van inflatie en aanhoudende bevoorradingsproblemen komt nog de recente ineenstorting van de FTX cryptomuntenbeurs. Rickards zegt: “Het gaat zeker opeenvolgende instortingen veroorzaken in de cryptowereld, maar zal het over de schutting springen naar de bredere financiële wereld? Mijn verwachting is van wel, maar het kan zes maanden of meer duren om het uit te spelen. . . . Waarschijnlijk komt er sowieso een acute wereldwijde financiële crisis aan. Als FTX nooit had bestaan, zou ik zeggen dat we naar een ergere financiële crisis staren dan 2008. Gooi FTX daar bovenop, en het is als benzine op een vuur gooien. Het zal het vuur versnellen. Dus, we gaan waarschijnlijk sowieso problemen krijgen, maar de FTX implosie maakt het alleen maar erger.”

Kijk naar de Treasury yield curve. Kijk naar de euro/dollar futures yield curve. Kijk naar andere statistieken, en raad eens waar het op lijkt? Het lijkt op 2007. Alles wat ik beschrijf, maar niet zo extreem trouwens, was waar in 2007. . . . Deze euro/dollar futures gedroegen zich toen precies zoals nu. Alleen is de inversie nu nog erger, wat betekent dat we een ergere crisis tegemoet gaan dan in 2008. Die komt eraan. Alles wat ik zei, heeft niets te maken met FTX. Gooi FTX er bovenop, en zoals ik al zei, je gooit benzine op het vuur.”

Bron: USA Watchdog

Advertentie