De komende wereldwijde economische ineenstorting zal gepaard gaan met een snelle invoering van digitale valuta van de centrale banken (CBDC’s) over de hele wereld. Dit zegt Clive Thompson, voormalig directeur bij Union Bancaire Privee, een private bank en vermogensbeheerbedrijf in Genève, Zwitserland.

Hij waarschuwde dat deze komende wereldwijde financiële crisis in één land zal beginnen en zich over de hele wereld zal verspreiden. Wanneer dit gebeurt, zei Thompson, zullen de landen die zwaar getroffen zijn door de crisis hun banken sluiten en CBDC’s invoeren.

“Je wordt op zondagochtend wakker en hoort het nieuws dat de bank maandag niet open gaat. En dan, tegen maandagavond of dinsdag, krijg je de aankondiging dat we een nieuwe munt hebben, de CBDC, en maak je geen zorgen, het zal een prachtige munt zijn tegenover de oude munt (zo zullen ze zeggen)”.

“Maar er zullen enkele beperkingen zijn op uw vermogen om uw oude geld om te zetten in het nieuwe geld,” vervolgde hij, en waarschuwde dat de komst van CBDC’s ook zal worden gebruikt als een middel om fysieke valuta (cash) te demonetiseren of waardeloos te maken.

Regeringen over de hele wereld hebben hun inspanningen om CBDC’s te ontwikkelen en in te voeren sinds 2021 opgevoerd. Volgens de Atlantic Council, een denktank met expertise in internationale zaken, zijn meer dan 100 landen, afhankelijkheden en gebieden – oftewel meer dan de helft van de wereldbevolking – actief bezig met het verkennen van CBDC’s en bevinden zij zich in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase, en dit omvat de EU, de VS, China, Rusland, enz. In China (het land dat als ‘blauwdruk’ dient voor de hele wereld) staan ze momenteel het verst.

Bron: Natural News

Advertentie