De Oostenrijkse minister van Defensie heeft gewaarschuwd dat Europeanen te maken kunnen krijgen met dagenlange stroomuitval, waardoor een derde van de burgers niet in staat is om “zichzelf te bevoorraden”.

Klaudia Tanner maakte de opmerkingen tijdens een interview met het Duitse persbureau Die Welt.

“De vraag is niet of het komt, maar wanneer het komt”, zei Tanner, die de oorlog in Oekraïne de schuld gaf.

“Voor Poetin zijn hackaanvallen op westerse stroomvoorzieningen een instrument van hybride oorlogsvoering. We moeten niet doen alsof dit slechts een theorie is. We moeten voorbereid zijn op black-outs in Oostenrijk en Europa,” voegde ze eraan toe.

Rara..waar hebben we die woorden nog gehoord? Het was Klaus Schwab die in 2020 ons vertelde over een “cyberaanval” op de energievoorziening:

In de zomer van 2020 werd Cyber Polygon 2020 georganiseerd en onder meer bijgewoond door de Britse oud-premier Tony Blair, WEF-baas Klaus Schwab en de Russische premier Michaeil Misjoestin. Ook de CEO van Sberbank (een Russische grootbank) was van de partij. De oefening werd gehouden in Rusland.

Schwab vertelde de wereld op 8 juli 2020:

We weten allemaal dat we onvoldoende aandacht besteden aan het beangstigende scenario van een omvangrijke cyberaanval, die de stroomvoorziening, transport, dienstverlening in ziekenhuizen, onze samenleving als een geheel tot een complete stilstand kan brengen. De Covid-19-crisis zou in dit licht gezien worden als een kleine storing in vergelijking tot een grote cyberaanval. Om de Covid-19-crisis te gebruiken als een tijdige gelegenheid om te reflecteren over de lessen die de cyberveiligheidgemeenschap kan trekken, en onze onvoorbereidheid voor een potentiële cyberpandemie kan verbeteren.

De Oostenrijkse strijdkrachten zullen tegen 2025 100 zelfvoorzienende kazernes oprichten die zichzelf minimaal twee weken kunnen onderhouden als de energievoorziening ernstig wordt verstoord. Dat is natuurlijk nog niet voor morgen.

Tanner gaf aan hoe onvoorbereid de Europeanen zijn op verlammende langdurige black-outs door te waarschuwen dat “een derde van de burgers op zijn laatst op de vierde dag van een black-out niet in staat zou zijn zichzelf te bevoorraden.”

Reeds in 2021 werd door het Oostenrijks Leger een pamflet verspreid met een waarschuwing voor een 2-weken lange blackout. In mei dit jaar waarschuwde de Duitse Minister van Binnenlandse zaken ook al voor een cyberaanval op kritieke infrastructuur, waarbij de stroom voor een lange periode uitvalt.

Zorg dat u voorbereid bent. Deze ‘waarschuwingen’ zijn eigenlijk heimelijke aankondigingen van iets dat zeker gaat gebeuren.

Bron: Infowars

Advertentie