We schreven op 5 januari dat 2022 wel eens een zeer turbulent jaar kon worden. We schreven toen:

Wat mogen we verwachten voor 2022?

  • Een verergering van de inflatie (dus: de ontwaarding van ons geld);
  • cyberpandemie/blackout (wanneer weten we natuurlijk niet, indien dit komt is voedselschaarste direct een feit);
  • toenemende spanningen in het Midden-Oosten (Iran-Israël) en eventueel uitbreken van een grote oorlog; denk eraan dat er in Syrië nog elke dag wordt geschoten en gebombardeerd. De oorlog daar is nog steeds bezig, maar in de media wordt daar niks over gezegd;
  • verder zijn de spanningen in Oekraïne nog steeds te snijden: ook daar is er kans dat er oorlog uitbreekt dit jaar;
  • uitbreken oorlog China/Taiwan (China die Taiwan terug bij het “thuisland” wil voegen)

En inderdaad: de verergering van de inflatie is een feit geworden, alsook de oorlog in Oekraïne. Er is veel gebeurd. De oorlog in Taiwan is nog net niet uitgebroken (wel waren er diverse grootschalige oefeningen), net zoals de oorlog tussen Iran en Israël (met ook hier wel grootschalige oefeningen voor een oorlog). Ook zijn er nog steeds de spanningen tussen Servië en Kosovo.

Wat mogen we nu verwachten voor 2023? Een jaar van vrede en voorspoed?

We willen niet pessimistisch zijn, maar realistisch.

Wellicht was 2022 te vergelijken met 1939 (toen Duitsland reeds Polen was binnengevallen). 2023 zal dan hoogstwaarschijnlijk 1940, 1941 en 1945 samen worden (WOIII zal maar een paar maanden duren), ook al lijkt dat nu nog niet zo.

Financiële en geopolitieke cyclusanalist Martin Armstrong schreef dat 2023 volgens hem “een jaar van de hel” zal worden. Hij voorziet een extreem chaotisch jaar: veel burgerlijke onrust, een recessie en een implosie van het financieel systeem in Europa, en een totale oorlog. Ook anderen spreken zich in gelijke zin uit. En als we de profetieën lezen, kunnen we ze maar gelijk geven. 2022 was al heftig, maar de climax komt wellicht dit jaar, waarna de Antichrist zal verschijnen als de grote vredebrenger. Maar als de climax komt, dan zal ook de Heer ingrijpen.

Zet u schrap, wees een prepper en bid veel, want het is nodig.

Alvast Gods zegen over u en uw geliefden in het nieuwe jaar.

Advertentie