Rusland heeft reeds te kennen gegeven dat indien tanks en andere offensieve wapens zullen geleverd worden, zij zich daar niet bij zullen neerleggen en zomaar een nederlaag zullen accepteren. Zowel Medvedev als nog anderen hebben duidelijk gemaakt dat een nucleaire oorlog dan onvermijdelijk wordt. Het Westen stuurt daar onverminderd op aan. De VS zou bereid zijn om zowel tanks als langeafstandsraketten te sturen, en Duitsland zei dat het niet zal verhinderen dat andere landen Leopard 2-tanks zullen sturen naar Oekraïne. Zelf zal het ook tanks sturen, indien de VS dat doen.

Enkele van de laatste ontwikkelingen:

23/01: Berlijn zal er niets op tegen hebben indien Warschau Duitse Leopard 2-tanks naar Oekraïne stuurt. Polen is namelijk van plan om op eigen houtje de tanks die zij in hun arsenaal hebben, te leveren. (Bron: TASS)

23/01: De VS koestert plannen om zowel M1 Abrams-tanks als langeafstandsraketten (MGM-140 ATACMS met een bereik van 310 km) te leveren aan Oekraïne. Indien de VS daarmee doorgaat, zal Duitsland ook tanks leveren. (Bron: TASS, Standaard)

‘Méér wapens zijn de weg naar vrede’… Dat doet ons denken aan ‘1984’ van George Orwell: ‘Oorlog is vrede’.

We zien dat indien dit alles effectief doorgaat (en het zál doorgaan) er opnieuw een ‘rode lijn’ zal worden overschreden. Een offensieve aanval (met tanks en langeafstandsraketten) op de geannexeerde gebieden zal als een aanval op Russisch grondgebied beschouwd worden. Ruslands militaire doctrine zegt dat dan nucleaire wapens mogen ingezet worden, ook tegen andere landen in het Westen. Het is letterlijk een aftellen naar WOIII: countdown to world war three.

Wat we ook zien met al deze wapenleveringen: het eigen arsenaal aan wapens, militair materieel en munitie (voor het eigen leger) wordt uitgeput en onvoldoende aangevuld. Bij het uitbreken van WOIII zijn deze landen weerloos, en is een ondergang en overmeestering vrijwel zeker.

Het is allemaal gepland.