Vjatsjeslav Volodin, de Russische parlementsvoorzitter van de Doema, waarschuwt voor een ‘tragedie van wereldformaat’ als bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan Kiev.

‘De levering van offensieve wapens aan het regime in Kiev zal leiden tot een wereldwijde catastrofe’, schreef Volodin zondag op zijn Telegram-kanaal. Rusland zou nog ‘krachtiger wapens’ gebruiken als de VS en de Navo-landen wapens aan Kiev zouden leveren, waarmee gebieden kunnen worden heroverd, zei hij.

Volodin wees erop dat Rusland aanvallen op de vier geannexeerde gebieden – Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson – zal beschouwen als aanvallen op Russisch grondgebied.

Leden van de Duitse Bondsdag en parlementen in andere staten moeten zich bewust worden van hun ‘verantwoordelijkheid tegenover de mensheid’, zei Volodin. Dergelijke beslissingen zouden leiden tot een ‘verschrikkelijke oorlog’ met heel andere gevechten dan voorheen.

‘Rekening houdend met de technologische superioriteit van Russische wapens, zouden politici in het buitenland die dergelijke beslissingen nemen, moeten begrijpen dat dit kan eindigen in een tragedie van wereldformaat die hun landen zal vernietigen’, verklaarde Volodin nog.

Bron: De Standaard (liveblog)