In Volgograd, het voormalige Stalingrad, heeft Poetin gisteren een toespraak gehouden naar aanleiding van de 80-jarige herdenking van de overwinning op de Nazi’s. In de stad werd een standbeeld van dictator Joseph Stalin onthuld, en Poetin sprak opnieuw dreigementen uit aan het adres van het Westen.

Poetin zei dat “we opnieuw worden bedreigd door de Duitse Leopard tanks”. Nochtans werd de eerste generatie (Leopard 1) pas in gebruik genomen in 1956 en zijn die nooit tot aan de Russische grens gereden. Tijdens WOII waren het Panzer III en IV tanks die door het Duitse leger werden gebruikt.

“Wie Europese landen, waaronder Duitsland, meesleept in een oorlog met Rusland en daarbij verwacht Rusland op het slagveld te kunnen verslaan, begrijpt duidelijk niet dat een hedendaagse oorlog met Rusland heel anders zal verlopen”, waarschuwde hij. 

“We sturen onze tanks niet naar hun grenzen, maar we hebben iets om hen van antwoord te dienen, en het zal niet gewoon eindigen bij het gebruik van pantservoertuigen”, waarmee hij zinspeelde op hun enorme nucleaire wapenarsenaal, zoals hun hypersonische raketten die van een kernkop kunnen worden voorzien, of de Poseidon nucleaire onderwater drone.

Hoewel het aantal Duitse Leopard-tanks dat zal worden geleverd een peulschil is in vergelijking met wat Rusland heeft aan militair materieel, wordt deze zet in Rusland wel gebruikt om de vergelijking met WOII te maken, en het volk warm te maken voor een confrontatie met het zogezegde ‘nazistische’ Westen. Vooral de Duitse tanks voorzien van zwarte kruisen zijn voor veel Russen moeilijk te verteren.

Het is dan ook opvallend dat in een profetie van 2012 over WOIII in Europa de link met Duitsland wordt gelegd:

Duitsland zal nogmaals betrokken zijn bij deze tragedie zoals het ook de voorgaande twee keren het geval was.

Momenteel is er een zeer bloedige strijd gaande rond Bakhmut, met zware verliezen voor beide zijden. Die stad heeft reeds vier maand geen elektriciteit, water of gas, en 60% van de gebouwen is beschadigd.

Laten we bidden voor al die zielen die sneuvelen in deze oorlog, en nog zullen sneuvelen.

Bron: VRT, TASS, The Moscow Times

Advertentie