Zijn Rusland en China een militaire alliantie aan het vormen? Reeds jaren doen China en Rusland gezamenlijke militaire oefeningen, en versterken ze de banden. China heeft nu verklaard dat de krachten willen bundelen met Rusland, om ‘resoluut op te komen voor nationale belangen’.

De Volksrepubliek China is bereid om de krachten te bundelen met Rusland om resoluut op te komen voor nationale belangen en wederzijds voordelige samenwerking op alle gebieden te bevorderen, zei Wang Yi, directeur van het Bureau van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Centraal Comité van de Communistische Partij van China, dinsdag 21 februari tijdens zijn ontmoeting met de Russische secretaris van de Veiligheidsraad, Nikolay Patrushev.

“Tijdens een virtuele ontmoeting eind vorig jaar kwamen onze leiders (Poetin en Xi) met een plan voor de verdere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen. Wij zijn bereid om samen met de Russische kant, in overeenstemming met de afspraken op hoog niveau, resoluut op te komen voor de nationale belangen en deugden, en de wederzijds voordelige samenwerking op alle gebieden te bevorderen,” zei hij.

Wang Yi zei dat China “samen met alle gelijkgestemde partners de ontwikkeling van de internationale orde verder zal bevorderen in de richting van een rechtvaardige ontwikkeling.” Lees: de vorming van een nieuwe wereldorde waarin het ‘voorbeeldige’ China de baas is. De diplomaat zei ook dat het overleg tussen Peking en Moskou over strategische veiligheidskwesties tot de zeer effectieve communicatie tussen de partijen behoort en een unieke rol speelt bij de versterking van het wederzijds vertrouwen en de interactie.

Bron: TASS, Naturalnews