Het is nu precies een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. De situatie zit in een ‘deadlock’. Het front beweegt amper, en het Westen blijft maar wapens leveren aan Oekraïne. De dag komt naderbij waarbij Rusland het Westen onverhoeds maar krachtig zal aanvallen en verslaan. Die dag zal er komen, want die dag werd voorzegd in vele profetieën.

23/02: De permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN zegt dat ze in Moskou deze oorlog zien als ‘een oorlog met het collectieve westen, voor [ons] overleven‘. Nogmaals: Ruslands militaire doctrine zegt dat indien het voortbestaan van de natie wordt bedreigd met conventionele wapens, zij als eerste nucleaire wapens mogen inzetten. (bron: TASS)

24/02: Oekraïens president Zelensky beweert in een toespraak n.a.v. 1 jaar oorlog dat dit jaar “het jaar van de overwinning zal worden voor Oekraïne”, wellicht iets dat hem verzekerd wordt vanuit Brussel en Washington. (bron: Ukrinform)

24/02: Dmitry Medvedev (ex-premier van Rusland, en Vicevoorzitter Nationale Veiligheidsraad) zegt dat Rusland “moet winnen” in Oekraïne. “De overwinning zal worden behaald”, zo schreef hij. (Bron: Moscow Times)

24/02: Reeds 4 van de 14 door Polen beloofde Leopard-2 tanks zijn aangekomen in Oekraïne. (bron: Ukrinform)

24/02: In een verklaring liet de NAVO verstaan dat het de militaire steun aan Oekraïne nog gaat opvoeren. (bron: TASS)

24/02: De VS bevestigt dat het zal blijven wapens leveren aan Oekraïne. Vandaag zal nog een nieuw pakket ter waarde van $2 miljard worden toegekend. (bron: TASS)

24/02: Spanningen rond Moldavië (gesteund door EU) en de separatistische provincie Transnistrië (waar Russische soldaten gelegerd zijn) lopen op. Conflict dreigt uit te breiden naar een derde land. (bron: Moscow Times)

Rusland heeft keer op keer gedreigd met het gebruik van kernwapens indien ‘het voortbestaan van de natie’ wordt bedreigd. Welnu, de afgelopen dagen en weken wordt in Rusland niet anders gezegd dan dat de oorlog een ‘strijd is geworden voor het voortbestaan van de natie’, dat het een ‘existentiële strijd’ geworden is. Hier wordt dit in de media genegeerd of met ongeloof weggewuifd. “Oekraïne zal winnen!” “Tegen de zomer zal de Krim weer veroverd zijn!” Tja… dit is natuurlijk bedoeld om de gewone burger in slaap te sussen.

Ook is iedereen precies gerust dat er toch nooit kernwapens zullen worden gebruikt, terwijl in WOII er twee werden gebruikt in Japan. Poetin sprak vorig jaar nog van “een precedent”. Dat wil zeggen: atoombommen zijn eerder al ingezet geweest in oorlog, wij mogen ze ook inzetten. En in Noord-Korea deinzen ze al zeker niet terug om ze te gebruiken tegen de VS en hun vazallen.

Ons leven hier lijkt momenteel nog rustig. Dat was in februari 1940 ook zo: niemand geloofde dat er oorlog naar België of Nederland ging komen. In mei 1940 was het anders… Het zal niet perse in mei uitbreken (wellicht eerder begin deze zomer), maar let op de tekenen, aangekondigd in de profetieën.