Ondanks het feit dat het geweten is dat in het Wuhan instituut voor Virologie men bezig was met onderzoek op coronavirussen – bovendien gesponsord met Amerikaans geld – ontkende China stellig dat het virus uit dat lab komt. In 2021 publiceerde de WHO samen met China een rapport waarin werd gezegd dat de oorsprong wellicht moet gezocht worden bij een vleermuis in het wild. Nu kiest ook Rusland de kant van China, en beweren ze dat Covid-19 wellicht afkomstig was van een vleermuis.

“De onderzoeksinstituten van Wuhan hebben niets onderzocht dat verboden is in verband met de besmetting met het nieuwe coronavirus,” zei Anna Popova, het hoofd van de Russische waakhond voor consumentenrechten (Rospotrebnadzor), woensdag.

“Met betrekking tot Wuhan. Een medewerker van ons onderzoekscentrum, het onder Rospotrebnadzor ressorterende Pasteur Instituut, zat in de commissie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). <…> Dit is informatie uit eerste hand. Ze bestudeerden daar niets dat verboden was. Het is absoluut onmogelijk om te bevestigen dat ze [het virus] kwijt zijn geraakt, dat het is uitgelekt. Het beveiligingssysteem daar is van hoge kwaliteit,” zei ze tijdens een vergadering van een commissie in de Doema.

Een gezamenlijk rapport van de WHO en China, uitgebracht in maart 2021 na een internationale missie naar Wuhan, zei dat het meest waarschijnlijke scenario voor het ontstaan van COVID-19 de overdracht was van de ziekte van vleermuizen op een ander dier, dat later mensen besmette. Deskundigen zijn echter nog niet tot een definitieve conclusie gekomen over “hoe het virus precies in Wuhan’s Huanan vismarkt terecht is gekomen”. Aldus het artikel op de Russische nieuwssite TASS.

Ja, en dat broodje-aap verhaal moeten wij zogezegd geloven?

De waarheid is dat men óók in Rusland op zéér korte termijn een experimenteel Covid-vaccin heeft ontwikkeld en opgedrongen aan de bevolking (Het Sputnik-V vaccin van Rusland was er het eerst in de wereld!). Een woordvoerder van het Kremlin zei in 2021 nog dat antivaxxerrs “gevaarlijke gekken” zijn.

Het is zelfs een feit dat in Rusland nog dagelijks (!) wordt gerapporteerd over het vermeend aantal besmettingen met Covid, en het aantal sterfgevallen door Covid…

Bron: TASS

Advertentie