De recentste ontwikkelingen:

27/03: De eerste levering van 18 Duitse Leopard-II tanks en Britse Challenger tanks zijn aangekomen in Oekraïne (bron: DS, TASS)

28/03: De leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, heeft de productie van kernwapenmateriaal laten opvoeren om de nucleaire capaciteit van het land te vergroten, meldde het Centraal Koreaans Nieuwsagentschap dinsdag (bron: TASS)

28/03: Noord-Korea heeft een nucleaire explosie gesimuleerd met behulp van grond-grond ballistische raketten, meldde het Koreaanse Centrale Nieuwsagentschap (KCNA) dinsdag. Volgens de informatie werden de raketten gelanceerd vanuit de omgeving van Pyongyang in oostelijke richting. Het hypothetische doelwit bevond zich in zee, niet ver van de kust van de provincie Hamgyeongbuk-do. De simulatie werd uitgevoerd op een hoogte van 500 meter.

28/03; Het Noord-Koreaanse leger heeft opnieuw een onderwaterwapensysteem met nucleaire capaciteit getest dat een radioactieve tsunami kan veroorzaken, meldde Yonhap dinsdag, onder verwijzing naar het Centraal Koreaans Nieuwsagentschap. De drone lijkt op de beruchte Russische Poseidon drone. (Bron: TASS).

28/03: Rusland oefent met antischeepsraketten in de Japanse zee (bron Moscow Times).

Advertentie