Het Russische leger is begonnen met oefeningen met zijn mobiele intercontinentale ballistische raketsysteem Yars met enkele duizenden manschappen van de strategische rakettroepen in drie verschillende regio’s in Rusland. De Yars intercontinentale ballistische raketten hebben een bereik van 12.000 km en kunnen meerdere onafhankelijk richtbare kernkoppen dragen.

Gisteren nog werden in Kaliningrad oefeningen gehouden voor de lancering van (nucleaire) Iskander korteafstandsraketten (met een bereik tot 500 km).

Verder liet Rusland vandaag verstaan dat het niet langer de VS vooraf zal informeren of waarschuwen wanneer er testen met intercontinentale ballistische (nucleaire) raketten zullen worden gehouden. Alle informatie-uitwisseling is stopgezet.

De twee naties wisselen al tientallen jaren van tevoren waarschuwingen voor proeflanceringen uit (sinds de Koude Oorlog) en dit stelde hen in staat om een proeflancering niet te verwarren met een echte lancering.

Dit houdt vanaf vandaag aan Russische zijde op, zodat als Rusland een raket lanceert, niemand nog zal weten of het een test is, of voor echt…

Bron: Hindustan Times; Independant