Israël wordt momenteel geplaagd door enorme onlusten wegens de op handen zijnde juridische hervormingen door Premier Netanhyahu. De bevolking vreest dat het land wegglijdt in een dictatuur en wil die hervorming tegenhouden. Maar de kans bestaat dat deze onrust wordt aangegrepen om een aanval op Iran te beginnen, om de aandacht weg te leiden van de interne problemen. Ofwel kunnen de diverse Islamitische groeperingen, gesteund door Iran, dit moment uitbuiten (wanneer Israël zwak staat) om een oorlog met Israël te beginnen. Het sterke is dat zelfs de minister van Defensie Yoav Gallant kritiek had geuit, en daarna door Netanyahu de laan werd uitgestuurd.

Arabische omroepen hebben maandag doorlopend verslag gedaan van de Israëlische protesten, stakingen en politieke chaos en de aandacht van de kijkers gevestigd op de interne strijd over de regeringsplannen om de rechterlijke macht te hervormen.

De crisis kwam overal aan bod, van de pan-Arabische zender Al Jazeera, waarvan de ticker werd gedomineerd door een stroom nieuws uit Israël, tot al-Manar, geleid door de door Iran gesteunde Libanese groep Hezbollah, die zijn avondjournaal met het verhaal leidde.

Sommige Arabieren zeiden te hopen dat de crisis zou leiden tot de politieke ondergang van premier Benjamin Netanyahu. Anderen hoopten op verdergaande gevolgen voor Israël, dat na zijn oprichting in 1948 talrijke oorlogen met Arabische tegenstanders heeft gevoerd.

“Als Arabische burger denk ik dat dit het begin is van het einde van Israël, als God het wil,” zei Qusai al-Qaisi, een inwoner van Jordanië, wiens regering in 1994 een vredesverdrag met Israël ondertekende. “Ik wil niet zeggen dat ik blij ben, maar ik ben echt blij dat dit daar gebeurt,” zei hij.

Het gevoel werd herhaald door Mohammad Abdullatif in Syrië, waarop Israël de Golanhoogte veroverde in een oorlog van 1967. “Wat er gebeurt is zeker, voor elke Arabier, goed nieuws,” zei Abdullatif, 39 jaar.

Politiek analist Talal Okal uit Gaza zei dat de crisis de Palestijnen een gevoel van opluchting heeft gegeven.

“We hopen dat het niet snel tot rust komt, en we hopen dat het escaleert en erger wordt,” zei hij. “Maar er is ook een angst, dat ze militaire avonturen of oorlogen zullen uitvoeren om aan de interne crisis te ontsnappen.”

Bij de omroep al-Manar, geleid door Hezbollah, die talrijke oorlogen met Israël heeft uitgevochten, verklaarde een kop op zijn website dat “volledige verlamming” de “vijand” had getroffen als gevolg van de stakingsacties.

Israël kreeg eerder deze maand te maken met een storm van Arabische veroordelingen toen een vooraanstaand lid van Netanyahu’s regering, minister van Financiën Bezalel Smotrich, zei dat er geen Palestijnse geschiedenis of cultuur bestaat en dat er niet zoiets bestaat als een Palestijns volk.

De Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, die kritiek had geuit op de hervormingen, kreeg zijn ontslag. Hij zou ook inlichtingen gehad hebben over het feit dat de buurlanden van Israël het land zouden willen testen, en deze algemene verlamming van het land (door stakingen en protesten) als een opportuniteit zouden grijpen om het land aan te vallen.

De VS distantieert zich intussen van Israël, doordat Biden liet verstaan dat Netanyahu niet langer welkom is in het Witte Huis. De Israëlische minister van Cultuur en Sport, die een grote voorstander is van de hervorming (omdat het in zijn voordeel zou zijn uiteraard), zei daarop dat Israël niet de zoveelste ster is in de Amerikaanse vlag, en een onafhankelijke natie die zelf z’n beslissingen maakt.

Dat doet ons sterk denken aan een profetie van 11 jaar geleden (uit de profetische boodschappen gebundeld in het ‘Boek der Waarheid):

Weet dat Israël, zo beïnvloed door het Westen, verworpen en verraden zal worden door de VS op het moment dat zij dit het minst verwachten. Daarop zal de holocaust waarover Ik spreek (vernietiging door oorlog), plaatsvinden. Bid, bid, bid voor het volk van Israël dat tot aan Mijn Tweede Komst zal blijven lijden voor hun zonden. (10 maart 2012)

De Heer op 10 maart 2012

Alle oorlogen die zich op deze twee landen richten en hen raken, zullen uitmonden in een beslissende strijd waarbij Israël betrokken zal zijn, en zij zullen de ergste volkerenmoord die sinds de Tweede Wereldoorlog te zien was, ondergaan. De ondergang en opkomst van Jeruzalem is voorzegd, en deze gevechten moeten plaatsvinden voordat de profetieën vervuld zijn.

De Heer op 21 september 2012

Israël zal blijkbaar een grote verwoesting ondergaan door oorlog. Het is bekend dat Hezbollah in Libanon zo’n 130.000 raketten op Israël gericht houdt. Maar ook Iran heeft een vreeswekkend aantal raketten in ondergrondse opslagbunkers. Iran zou zo’n 3000 ballistische raketten hebben, naast een enorm aantal kruisraketten etc.

Bron: JPost

Advertentie