De laatste ontwikkelingen in de aanloop naar WOIII…

3/04: Het Ministerie van Defensie van Wit-Rusland heeft een gevechtsgereedheidsinspectie van het leger aangekondigd, op instructie van de President Lukashenko. (Bron: TASS)

3/04: Rusland kondigde het begin aan van 50 tactische vliegoefeningen gepaard met echte schietoefeningen in de exclave Kaliningrad (tussen Polen en Litouwen, aan de Oostzee). De militaire piloten oefenen met bombardementen (met bommen van 1 tot 5 ton) en raketbeschietingen tegen kustdoelwitten. Er zijn zo’n 15 gevechtsvliegtuigen en 300 troepen betrokken. Tevens wordt er geoefend om ’s nachts te vliegen (denk aan de profetie: de Russen zullen ’s nachts het Westen overvallen). (Bron: TASS)

4/04: Vandaag treedt Finland, die meer dan 1000 km grens deelt met Rusland, toe tot de NAVO, tot grote ergernis van Rusland. De Secretaris-Generaal van de NAVO noemde deze week een ‘historische week’. Vandaag is tevens ‘NAVO dag’, de verjaardag van de oprichting van de NAVO in 1949 (Bron: NAVO)

4/04: Reeds 19% van de door het Westen beloofde tanks zijn aangekomen in Oekraïne; dat gaat om 57 stuks van een totaal van 293. (Bron: TASS)

4/04: Taiwan rapporteert de nadering van 20 Chinese gevechtsvliegtuigen en 3 oorlogsbodems. (Bron: TASS)

4/04: Vandaag lazen we op de site van de NAVO dat er afgelopen maart grote militaire oefeningen geweest zijn, en nog bezig zijn. In maart trainden 20.000 NAVO-troepen, plus Finland en Zweden, “om Noorwegen te verdedigen” tijdens de oefeningen “Joint Viking” en “Joint Warrior”, de grootste oefeningen in het Europese noordpoolgebied dit jaar. In de Middellandse Zee voeren schepen, onderzeeërs en vliegtuigen van negen NAVO-bondgenoten anti-onderzeebootoefeningen uit tijdens de oefening “Dynamic Manta”. Frankrijk houdt zijn grootste militaire oefening in decennia als onderdeel van “Orion 23”, waarbij gedurende drie maanden 19.000 geallieerde troepen betrokken zijn. Ongeveer 600 Duitse troepen oefenen de verdediging van Litouwen tijdens “Griffin Lightning”. Vanuit Spanje houden Amerikaanse B-52 bommenwerpers gezamenlijke oefeningen met geallieerde luchtmachten in heel Europa. (Bron: NAVO)

4/04: Israël lijkt zijn luchtaanvallen op vnl. Iraanse doelwitten in Syrië (omgeving Damascus) op te voeren. Vanmorgen werd reeds de 4de aanval uitgevoerd in een week tijd. Er wordt gesproken over ‘een nieuwe fase’. (Bron: Jpost).