CCTV heeft gisteren in een uitzending over de afgelopen militaire oefeningen rond Taiwan, waarbij opnieuw werd geoefend voor de invasie en overname van Taiwan, een korte video getoond waarin een massale raketaanval op Taiwan wordt getoond.

De Chinese Global Times publiceerde eveneens een video over de laatste grootschalige militaire oefeningen, waarbij ook een vliegdekschip betrokken was.

Ook Alex Jones van Infowars bespreekt in een video de laatste ontwikkelingen rond Taiwan.

Ondertussen blijven Chinese gevechtsvliegtuigen langs Taiwan scheren, en blijven 8 schepen na afloop van de oefening ter plekke.

Het Taiwanese leger heeft de afgelopen 24 uur 91 vliegtuigen en 12 schepen van China’s Volksbevrijdingsleger Marine in de buurt van het eiland geregistreerd, meldde het Taiwanese ministerie van Defensie dinsdag.

“Vanaf 6.00 uur (lokale tijd) vandaag werden 91 vliegtuigen en 12 schepen gedetecteerd”, meldde het ministerie op Twitter.

Volgens het ministerie overschreden 54 vliegtuigen de zogenaamde mediane lijn in de Straat van Taiwan en betraden de zuidwestelijke en zuidoostelijke sectoren van de luchtverdedigingsidentificatiezone van het eiland. Onder de vliegtuigen bevonden zich Chinese straaljagers, bommenwerpers, radarverkenningsvliegtuigen en een drone.

Momenteel zijn er nog acht Chinese oorlogsschepen in de wateren rond Taiwan.

De oorlog kan eigenlijk elk moment beginnen. Een oorlog om Taiwan zal wellicht snel uitbreiden en een confrontatie tussen China en de VS en Japan inhouden. Mogelijks grijpt dan Noord-Korea ook z’n kans om de VS aan te vallen.

Bron: TASS