Opiniestuk van de redactie:

De oorlog in Oekraïne begon eind februari 2022. We zijn nu reeds meer dan een jaar verder, en we hadden niet gedacht dat het zo lang ging duren. Eerlijk gezegd, dachten wij dat het vorige zomer al tot een confrontatie ging komen tussen Rusland en de NAVO. Maar alle tekenen zijn er dat het almaar dichterbij komt.

Kort geleden had ik een nare droom: ik zag de kaart van Europa, en op die kaart zag ik de landen letterlijk als vodden dooreen bewegen of dooreengeschud worden. Er komt een grote ‘schudding’ voor Europa; waarna ook de VS aan de beurt is (zo vernam ik). Ik vermoed dat het op militair gebied te interpreteren is: een plotse uithaal van Rusland naar Europa.

Nu zijn de defensieministers van de NAVO bijeen en aan het bespreken welke vliegtuigen ze nog aan Oekraïne kunnen leveren. De tanks zijn reeds aangekomen, of nog onderweg. Rusland heeft sinds het begin van de invasie al een aantal keer tests uitgevoerd met diens YARS intercontinentale (nucleair capabele) ballistische raketten. Onlangs werd meegedeeld dat ze bij een volgende test de VS niet meer op voorhand op de hoogte zullen brengen. Rusland heeft de militaire doctrine dat bij voldoende dreiging het land als eerste kernwapens mag inzetten. Als dus weer een raket gelanceerd wordt, weet niemand of het om een test gaat, of om een effectieve aanval (totdat de raket ergens neerkomt).

En gisteren verscheen in media een interview met een ex-KGB’er die nog samen met Poetin heeft gewerkt (Sergej Jirnov), waarin hij zegt dat hij Poetin in staat ziet op de nucleaire knop te drukken, wanneer hij in het nauw gedreven is. Een nederlaag is voor Rusland geen optie, en Poetin wil niet afgedaan worden als slappeling of lafaard.

Verder zei Dmitry Medvedev in maart nog dat elke dag dat er verdere wapenleveringen zijn richting Oekraïne, “de nucleaire apocalyps dichterbij komt.”

We zijn na meer dan een jaar de oorlog in Oekraïne gewoon geraakt. Het is schijnbaar ver van ons bed, en ondanks alle wapenleveringen van de NAVO, blijft Rusland zich relatief koest houden. De oorlog is in een ‘loopgravenoorlog’ veranderd. Het Russisch leger boekt amper nog winst, en heeft reeds zware verliezen geleden. De vele dreigingen aan het Westen zullen echter plotsklaps realiteit worden. Plots – op een dag en een uur dat wij het niet verwachten – zal de ‘bom barsten’.

De meeste mensen verwachten dit niet en zullen totaal verrast worden, maar die dag zal komen, want hij werd voorzegd. Wees voorbereid, en bid om bescherming. De tekenen zullen ons gegeven worden dat het dichtbij is (overeenkomstig de profetieën).