Azië (China, Thailand, India,…) werd deze maand getroffen door een monsterhittegolf, met temperaturen tot 45°C, waarbij vele temperatuurrecords voor de maand april werden verbroken. Het was een ongeziene hittegolf. Zelfs in de noordelijke delen van China hadden ze temperaturen tot 35°C. Op 18 april kwam er echter een koufront in de noordelijke delen van China, waardoor de temperatuur van 30-35°C naar bijna 0°C dook en er sneeuw en vriesregen kwam. Van extreem weer gesproken!

In China werden op 17 april temperaturen tot 38°C gemeten.

Landen als Pakistan, India, Nepal en Bangladesh werden geconfronteerd met temperaturen van meer dan 40 °C (104 °F). In het westen van de Indiase deelstaat Maharashtra zijn op zondag 16 april ten minste 13 mensen overleden aan een hitteberoerte. 50 tot 60 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Op 18 april noteerden zes steden in het noorden en oosten van India temperaturen van meer dan 44 °C, terwijl de hoofdstad Delhi 40,4 °C noteerde.

Ongewoon hoge temperaturen voor de tijd van het jaar verspreidden zich op 19 april naar Japan en het Koreaanse schiereiland, met 30 °C (86 °F) Yongwol in Zuid-Korea.

In de Chinese provincie Shanxi viel er na de hittegolf 23 cm sneeuw, een record voor de maand april sinds 1951.

Bron: Watchers.news (1) (2)