Deze nacht is het Israëlische Leger onaangekondigd ‘Operatie Schild en Pijl’ (Operation Shield and Arrow) begonnen, en heeft het doelwitten van Islamitische Jihad (gesponsord door Iran) in Gaza aangevallen, waarbij zeker 12 doden vielen, waaronder leiders van de groep. Hamas en andere Palestijnse groepen waarschuwden reeds dat Israël “de prijs zal betalen” voor deze aanvallen. In het zuiden van Israël werden scholen gesloten en schuilkelders geopend.

In een eerste reactie zei de PIJ in een verklaring dat zij “de zionistische vijand volledig verantwoordelijk houdt voor dit gruwelijke terroristische bloedbad dat alle lijnen overschreed en een ernstige schending van het staakt-het-vuren vormde.”

PIJ zei dat de Palestijnse reactie geen vertraging zou oplopen. “De vijand zal zijn doelen niet bereiken en wij zullen doorgaan met onze heilige plicht om de vijand te weerstaan en hem in alle arena’s te confronteren,” voegde het eraan toe.

De gewapende vleugel van Hamas, Izaddin al-Qassam, zei dat het “bloed van onze mensen en strijders een licht zal zijn dat het pad van de bevrijding verlicht en een vuur dat Israël verbrandt”.

De kans bestaat dat in de komende dagen een massale vergeldingsaanval wordt gelanceerd.

Er is eveneens de kans dat deze aanval escaleert tot een wijder conflict, en Iran er ook in betrokken raakt (via diens proxy-groeperingen). Is dit het ‘nieuw conflict in het Midden-Oosten’ waarover sprake is in de profetische tijdslijn naar WOIII? De komende tijd zal het leren. Het past alleszins in de reeks van profetieën, daar de andere reeds in vervulling zijn gegaan.

Een ‘nieuw conflict in het Midden Oosten’ is de laatste gebeurtenis die moet komen voordat Rusland Europa bij verrassing ’s nachts aanvalt, en het hier dus oorlog wordt…

Bron: Jerusalem Post