In de VS hebben ze nog tot 2 juni de tijd om de schuldplafondcrisis op te lossen. Indien dit tegen dan niet gebeurt, zal Amerika zijn financiële verplichtingen niet kunnen nakomen, in gebreke blijven, en dus in zekere zin bankroet gaan. Dat zal zorgen voor een grote beurscrash, en een onmiddellijke recessie, met wereldwijde gevolgen. Daarnaast zal de bankencrisis die al begonnen is, zich dan zeer snel uitbreiden.

Analist en financieel schrijver John Rubino zegt dat de zogenaamde strijd om het schuldplafond deze keer zou kunnen eindigen in een systematische mislukking. Rubino zegt: “In een goed geleide samenleving zou de schuldenlimiet nul zijn. Regeringen zouden überhaupt geen geld moeten lenen. De hoeveelheid geld die we (de VS) lenen is catastrofaal. Historici zullen terugkijken op dit tijdperk en zich afvragen waarom we dit hebben laten gebeuren en wat we dachten. We vernietigen het wereldwijde financiële systeem door regeringen toe te staan zoveel geld te lenen. De schuldlimiet wordt een crisis genoemd, en als ze het te ver laten gaan, wordt het een crisis…

In 1980 stond het schuldplafond op 930 miljard, nu (43 jaar later) op 31.400 miljard!

Hij zegt dat als het niet opgelost geraakt (waartoe de kans zeer groot is), en de economie dan crasht, dit zal gebeuren omdat ze dit zo willen. Het past perfect in hun agenda. Ze zijn bereid de wereld om hen heen plat te branden om te krijgen wat ze willen. De vele treinrampen en afbrandende fabrieken etc. in de VS zijn daar een voorbeeld van.

De economie doet het al slecht en staat op het punt om in te storten. Dus waarom niet een schuldenplafond impasse en de Republikeinen de schuld geven? Sommigen speculeren dat dat het plan van de Democraten is, omdat de ‘Obama/Biden economie’ toch ten onder gaat.

Wat zullen de gevolgen zijn?

-Aandelen crashen

-Een plotselinge recessie (en dus deflatie)

-Federale werknemers in onzekerheid

-Sociale Zekerheid en Medicare missen betalingen

-De leenkosten van de VS stijgen.

-Economische problemen verspreiden zich wereldwijd

-De dollar daalt, samen met het prestige van de V.S.

De vorige keren dat ze in zo’n impasse zaten, lieten ze het aanslepen tot enkele dagen vóór de deadline. Mochten ze nu de impasse laten aanslepen tot na de deadline, dan zal dit opzettelijk zo geschieden, omdat ze uiteraard een financiële crisis willen (in het plan van de Grote Reset). Het past geheel in het grotere plaatje. Het zou ons zelfs verbazen mochten ze toch tot een deal komen.

Het is ook profetie dat eerst de financiële crisis losbreekt, met een bankencrisis, en dat pas dan WOIII begint.

Bron: USA Watchdog, Economic Collapse Blog

Advertentie