EINDTIJDKLOK

Ontwikkelingen en gebeurtenissen in de eindtijd

Survival: overleven in uw eigen huis

Er komen harde en onzekere tijden, waarbij toegang tot voedsel beperkt wordt. Reeds in een aantal landen worden heel wat ‘gewone’ mensen door de coronacrisis gedwongen om in de rij te gaan staan aan de voedselbank. Het is voorzegd dat er hongersnoden zullen zijn, en die zullen zich niet beperken tot de ‘arme’ Afrikaanse landen.

Maar ook als er een plotse ramp komt, zullen de supermarkten snel leeg zijn, of lange tijd niet open zijn. God vraagt ons in de boodschappen van het Boek der Waarheid om ons voor te bereiden, net zoals God dat vroeg aan Noah, toen hij zich moest voorbereiden op de komende overstroming door een ark te bouwen, een voorraad voedsel in te slaan en dieren erin te stoppen. We weten wat er op komst is, dus is het raadzaam om zich voor te bereiden. God zal het dan wel vermenigvuldigen, zoals de pot met meel en de kruik met olie die niet opraakte toen, ten tijde van de profeet Elia, er een hongersnood heerste in Israël.

Moest ook Jozef niet op bevel van de Farao een graanvoorraad inslaan om voldoende voedsel te hebben voor de aangekondigde zeven magere jaren?

Hieronder een overzichtje van wat men best in huis haalt om crisismomenten door te komen.

1. Verlichting

Replica Old World Uses Oil or Kerosene Red Copper Barn ...

Mogelijkheden om te verlichten indien de elektriciteit uitvalt.

  • Kaarsen (gewone stompkaarsen, theelichtjes enz.)
  • olielampen
  • zaklampen (best met dynamo)
  • LED-verlichting op batterijen

Vergeet ook geen aanstekers en lucifers.

2. Verwarming

Indien mogelijk: haal een houtkachel in huis en een voorraadje brandhout. Een andere mogelijkheid is een petroleumkacheltje. Nadeel van een petroleumkachel is dat men specifieke brandstof moet kopen (hout kan men makkelijker bekomen) en dat men de ruimte voldoende moet ventileren omdat de rookgassen in de kamer komen. Maar uiteindelijk kan God alles vermenigvuldigen, dus ook de petroleum en het hout.

Ideaal is om voor een kachel te kiezen waar men ook op kan koken.

Cooking on a Wood Stove - The Hobbit Stove - White Enamel ...

Een alternatief om te koken is een kampeergasvuurtje. Een andere mogelijkheid om voedsel op te warmen (vnl. in blik) is via vuurtabletten of een theelichtje (met een houder om een pot op te zetten uiteraard).

Indien geen mogelijkheid tot alternatieve verwarming: zorg voor voldoende dekens etc.

3. Voedsel

Zorg voor wat droog en onbederfelijk voedsel in huis, zoals rijst, pasta,… etc. Ook blikken of conserven. Het voedsel blijft doorgaans vele jaren langer houdbaar dan de aangegeven datum.

Aanbevolen zijn ook NRG-5 noodrantsoenen. Dat zijn doosjes van 500 gram met 9 repen. De repen bestaan uit graan, mout, suiker, plantaardige olie en eiwitten en vitaminen en mineralen. Deze zijn meer dan 10 jaar houdbaar en één persoon kan met een volle doos (25x 500g) een maand verder.

nrg-5-noodrantsoenen-doos-24-stuks-a-500-gram-1117-700x700

Site waar je deze noodrantsoenen en ander survivalvoedsel kan kopen: http://www.noodzaken.nl/lang-houdbaar-voedsel ;

Wie daar plaats voor heeft kan ook zelf voedsel telen in de tuin. Zaai sla, tomaten, bonen, enz. Sla een voorraadje zaden in om in de toekomst te kunnen blijven plantjes zaaien; ook als de tuincentra gesloten zijn en men geen zaai- of plantgoed kan kopen.

Plant ook kleinfruit, zoals frambozen, bramen, loganbessen of taybessen (hoge opbrengst!), kruisbessen. Wie plaats heeft kan ook een vijgenboom, een appelboom, en ander fruit zetten.

Zorg ook voor een compostvat of composthoop: om je moestuin te bemesten en je afval te verminderen.

Wie dat kan: hou een paar kippen, voor de eieren en om etensresten te ‘recycleren’.

In de boodschappen van het Boek der Waarheid zegt de Heer dat hij alles zal vermenigvuldigen (zowel het geteelde voedsel als het voedsel dat men heeft opgeslagen) wanneer dat nodig is, in de tijden van de grote hongersnoden die zullen aanbreken. We moeten dus geen voorraden inslaan “voor jaren” en ons huis onnodig volproppen.

4. Water

Indien mogelijk: vang regenwater op. Sla ook een voorraad drinkwater in.

4. Koop wat zilver of goud.

Geld zal waardeloos worden en gewone levensmiddelen zullen mettertijd zeer duur worden. Het enige dat zijn waarde behoudt is goud en zilver. Dat was vroeger het normale betaalmiddel. Het huidige papiergeld en de huidige munten zijn in principe waardeloos. Het is toch goed om, indien het kan, ook hier wat voorbereid te zijn.

Een financiële expert zei ooit: ‘Cash is trash’.

5. Jacht en visvangst.

In geval van nood kan men zich ook wenden tot de jacht en de visvangst. In tijden van honger is alle voedsel welkom. Wie meer wil leren daarover: kijk naar de afleveringen van ‘Survivorman’.

 

Fragmenten uit het Boek der Waarheid

Jezus Christus op 31 augustus 2013:

Mijn zeer geliefde dochter, Ik heb jullie allen een tijdje geleden gezegd om zaadjes te planten om jullie en jullie familie tijdens de vervolging te voeden. Ik doe dat met een reden. Jullie moeten – zelfs maar een paar – zaadjes planten, zuivere zaadjes, die niet verknoeid zijn door een menselijke ingreep. Ik zal de vruchten, die zij zullen opleveren, vervolgens vermenigvuldigen en dan zal iedereen genoeg te eten hebben wanneer de wereld grote honger zal lijden. Die dagen zijn niet meer veraf en ze zullen om een aantal redenen tot stand komen.

De gewassen zullen besmet zijn door de inmenging van hebzuchtige boeren. De daaruit voortkomende gewassen zullen niet geschikt zijn om door jullie gegeten te worden. Bovendien zal oorlog ertoe leiden dat maar weinig mensen in staat zullen zijn om het land te bewerken. Verder zal er het vuur zijn, dat over de vier windstreken van de aarde zal neerstromen, en alles zal dan onvruchtbaar worden. Deze verschrikkelijke beproevingen zullen door de verspreiding van het kwaad veroorzaakt worden, maar als zij op Mij vertrouwen, zullen veel mensen overleven. Jullie moeten nu voorbereidingen treffen, alsof er een oorlog op komst is, en zoals jullie het zouden doen wanneer het voedsel gerantsoeneerd wordt. Heb genoeg water in huis want alles wat jullie opslaan, zal door Mij vermenigvuldigd worden!

Denk alstublieft niet dat Ik jullie vraag om jullie huis te verlaten, want dat is niet nodig! Een beetje voorbereiding, waarbij jullie elkaar hulp bieden, is alles wat er nodig is. Mijn Kostbaar Bloed zal al diegenen bedekken die geloven in Mijn waarschuwing aan de mensheid, want de tijd om het Derde Zegel te openen zal volgen na een tijd van oorlog.

 

Jezus Christus op 16 mei 2012:

Het tweede zegel staat op het punt zich te ontvouwen zoals voorzegd aan Johannes, de Evangelist, in het Boek der Openbaring. Het zal in Europa beginnen. Jullie banksysteem zal de oorzaak zijn en Duitsland zal, nogmaals, betrokken zijn bij deze tragedie zoals het ook de voorgaande twee keren het geval was. Wanneer dit aanvangt, zal er veel gebeuren om de economie te redden en de catastrofe zal Griekenland raken met een grote weerslag in Frankrijk. Het Midden-Oosten zal er ook bij betrokken raken, met Israël en Iran in oorlog, en Syrië zal een belangrijke rol spelen in de ondergang van Egypte.

Mijn dochter, Ik maak je wakker om je dit te vertellen, niet om je bang te maken, maar om dringend te verzoeken om veel gebed voor Europa op dit moment.

Door de oorlog en het geldgebrek zal veel van de oogst verloren gaan en dit zal leiden tot de opening van het derde zegel, wat hongersnood betekent. Dat is de reden waarom Ik nu al Gods kinderen aanspoor om te proberen een voorraad gedroogd en onbederfelijk voedsel op te slaan om jullie familie te voeden. Het is belangrijk om zo mogelijk jullie eigen oogst te telen.

 

Jezus Christus op 30 november 2010:

Wees ervan verzekerd dat door het onheil dat nu in de wereld wordt voorbereid en als het streefdoel om jullie met lege zakken achter te laten werkelijkheid wordt, pas dan zullen jullie beseffen hoe weinig waarde geld bezit. Als zij, het kwaadaardige wereldsysteem, jullie geld overneemt en jullie onmachtig maakt om het te beroeren zonder dat jullie akkoord gaan met hun voorwaarden, zullen jullie uiteindelijk beseffen dat jullie een alternatieve weg naar geluk nodig hebben.

Jullie geld zal waardeloos zijn. Jullie zullen dan moeten spartelen om te overleven. Degenen met overlevingsinstincten zullen dit gemakkelijker vinden dan degenen die zich voor deze tijd nooit hebben moeten krommen om te werken. Zaden om jullie eigen voedsel te kweken, zullen voor jullie meer waard zijn dan een miljoen dollars. Een eenvoudige vrucht zal jullie meer waard zijn dan een glanzende auto. Want als jullie van alles beroofd zijn, zullen jullie roepen om jullie Maker, jullie Schepper. Het is pas dan en dan alleen, dat jullie zullen begrijpen dat de liefde in je hart het enige is dat telt. Want zonder liefde kunnen jullie niet gedijen, noch kunnen jullie Mijn Vaders Koninkrijk binnengaan.

 

Lees ook de boodschap van 8 juli 2011.

 

 

 

%d bloggers liken dit: